Privatlån

Behöver du lån till renovering eller en ny bil? Med vårt privatlån utan krav på säkerhet kan du låna till det du vill. Lånebelopp: 15 000 kr - 600 000 kr

Ansök
Räkna på ditt lån

Lånekalkyl - räkna på ditt privatlån

Lånesumma
Återbetalningstid
Fortsätt till ansökan
Månadskostnad inkl. ränteavdrag
1 520 kr
Exklusive ränteavdrag
1 957 kr
Exempelränta
6,99 %
Effektiv ränta
7,38 %

Representativt exempel:

Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 10,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 11,70%. Du betalar 2516 kr/månad (2496 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 362 704 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 6,99% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 7,29% till 29,99% (juni 2023).

Privatlån - lån utan säkerhet

Behöver du renovera, köpa ny bil eller kanske byta ut ditt kylskåp? Med ett privatlån utan krav på säkerhet kan du låna till vad du vill. Har du flera dyra smålån? Samla dem i ett enda privatlån hos oss och sänk dina lånekostnader.

 • Lånebelopp: 15.000 kr - 600.000 kr
 • Individuell ränta: 6,99% - 19,90%
 • Återbetalningstid: Upp till 20 år ( Upp till 8 år för belopp <30 000 kr)
 • Möjlighet att välja försäkring, låneskydd

* Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.

Privatlån - lån utan säkerhet

Ansök om privatlån

Fyll i ansökan

Fyll i ansökan online och skicka in. Här kan du även passa på att lösa eventuella andra lån och samla dem i ett enda lån hos oss. På det sättet kan du sänka dina lånekostnader.

Signera med BankID

En kreditupplysning görs och därefter tittar vi på din ansökan. Om din ansökan beviljas får du ett mail med en länk till ditt lånerbjudande som du signerar med BankID.

Lånet betalas ut

Vi för över pengarna till ditt konto, 1-4 arbetsdagar efter att du signerat lånerbjudandet. Har du löst andra lån, betalar vi ut beloppet till dina tidigare långivare.

Ansök om privatlån

Har du privatlån på flera ställen?

Om du ska ta ett privatlån kan det vara bra att passa på att samla tidigare lån i ett enda lån. Genom att samla dina lån kan du sänka din månadskostnad och få bättre kontroll över dina utgifter. Räkna ihop de lån du har och fyll i beloppet under rubriken “Ska du även lösa andra lån” i ansökan.

Samla dina lån
Vem kan ansöka om privatlån?

Vem kan ansöka om privatlån?

 • Du behöver ha fyllt 20 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Privatlån ränta

 • Räntan sätts individuellt och varierar mellan 6,99%-19,90%. Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.
 • Våra privatlån återbetalas enligt annuitet med ett fast månadsbelopp. Storleken på månadsbeloppet styrs av räntan och återbetalningstiden. Du väljer själv återbetalningstid (upp till 20 år).
 • En uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr tillkommer.
Privatlån ränta

Våra privatlån

Billån

Billån

Finansiera bilköpet med vårt billån. När du ansöker om privatlån för att köpa en bil, lånar du utan säkerhet. Lånet är alltså inte kopplat till bilen och du kan använda lånet för både en ny eller begagnad bil.

Läs mer om billån
Båtlån

Båtlån

Låna till båt med ett privatlån hos oss. Eftersom lånet inte är kopplat till båten, spelar det ingen roll om du köper en ny eller begagnad båt eller om du köper av en båthandlare eller privatperson.

Renoveringslån

Renoveringslån

Har du planer på renovering? Om du redan belånat 85% av din bostad är ett renoveringslån utan krav på säkerhet ett bra alternativ. Det funkar som ett privatlån och du kan låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr.

Vad är ett privatlån?

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån också kallat blancolån eller konsumtionslån, är ett lån utan krav på säkerhet. Det innebär till skillnad från ett bostadslån att att banken inte kräver någon pant för lånet. Det är en större risk för banken och därför är räntan för ett privatlån generellt sätt högre än för ett bolån. Fördelen med ett privatlån är att du kan använda pengarna till nästan vad du vill.

Ett privatlån kan även vara bra om du vill samla dyra smålån i ett enda lån för att sänka din månadskostnad och få bättre kontroll på din ekonomi.

Lästips

Därför ska du samla dina lån i ett bolån
privatekonomiboendeekonomi
29 maj 2023

Därför ska du samla dina lån i ett bolån

Har du flera mindre lån, kreditkortsskulder eller köp på avbetalning betalar du antagligen onödigt mycket för dina lån. Mindre lån har ofta kortare avbetalningstid och högre ränta. Ett smart sätt att sänka dina lånekostnader är att samla alla dina lån i ett bolån. Förutom att du har möjlighet att få lägre ränta får du också bättre kontroll med bara ett lån.

Läs mer
Psykologens tips för att prata ekonomi utan bråk

David Waskuri är legitimerad psykolog på Sveapsykologerna och har genom åren träffat många par som tycker det är svårt att prata om pengar i sin relation. Han menar att det inte finns någon enkel förklaring till varför. David poängterar samtidigt vikten av att prata pengar tidigt för att undvika problem och onödiga konflikter. Här är Davids bästa tips för hur ni tar diskussionen kring köksbordet.

Läs mer
Bygg altan för att öka värdet på ditt hus

Funderar du på att bygga altan inför utesäsongen? Att njuta av sitt morgonkaffe i solen på sin alldeles egna uteplats är inte helt fel. Dessutom är det en smart investering för att öka värdet på huset. Det kostar förstås en del att bygga en altan, särskilt om du behöver anlita en hantverkare. Har du inte hunnit spara ihop till altan-drömmen? Då finns bra möjligheter till renoveringslån.

Läs mer

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank