Privatlån

Behöver du lån till renovering eller en ny bil? Med vårt privatlån utan krav på säkerhet kan du låna till det du vill. Lånebelopp: 15 000 kr - 600 000 kr
Ansök
Räkna på ditt lån

Lånekalkyl - räkna på ditt privatlån

Lånesumma
Återbetalningstid
Fortsätt till ansökan
Månadskostnad inkl. ränteavdrag
1 428 kr
Exklusive ränteavdrag
1 797 kr
Exempelränta
5,90 %
Effektiv ränta
6,23 %
Representativt exempel: Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 9,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 10,60%. Du betalar 2399 kr/månad (2379 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 345 856 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 5,90% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 6,13% till 29,99% (mars 2023).

Privatlån - lån utan säkerhet

Behöver du renovera, köpa ny bil eller kanske byta ut ditt kylskåp? Med ett privatlån utan krav på säkerhet kan du låna till vad du vill. Har du flera dyra smålån? Samla dem i ett enda privatlån hos oss och sänk dina lånekostnader.
 • Lånebelopp: 15.000 kr - 600.000 kr
 • Individuell ränta: 5,90% - 19,90%
 • Återbetalningstid: Upp till 20 år ( Upp till 8 år för belopp <30 000 kr)
 • Möjlighet att välja försäkring, låneskydd
* Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.
Privatlån - lån utan säkerhet

Ansök om privatlån

Fyll i ansökan

Fyll i ansökan online och skicka in. Här kan du även passa på att lösa eventuella andra lån och samla dem i ett enda lån hos oss. På det sättet kan du sänka dina lånekostnader.

Signera med BankID

En kreditupplysning görs och därefter tittar vi på din ansökan. Om din ansökan beviljas får du ett mail med en länk till ditt lånerbjudande som du signerar med BankID.

Lånet betalas ut

Vi för över pengarna till ditt konto, 1-4 arbetsdagar efter att du signerat lånerbjudandet. Har du löst andra lån, betalar vi ut beloppet till dina tidigare långivare.
Ansök om privatlån

Har du privatlån på flera ställen?

Om du ska ta ett privatlån kan det vara bra att passa på att samla tidigare lån i ett enda lån. Genom att samla dina lån kan du sänka din månadskostnad och få bättre kontroll över dina utgifter. Räkna ihop de lån du har och fyll i beloppet under rubriken “Ska du även lösa andra lån” i ansökan.
Samla dina lån
Vem kan ansöka om privatlån?

Vem kan ansöka om privatlån?

 • Du behöver ha fyllt 20 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Privatlån ränta

 • Räntan sätts individuellt och varierar mellan 5,90%-19,90%. Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.
 • Våra privatlån återbetalas enligt annuitet med ett fast månadsbelopp. Storleken på månadsbeloppet styrs av räntan och återbetalningstiden. Du väljer själv återbetalningstid (upp till 20 år).
 • En uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr tillkommer.
Privatlån ränta

Våra privatlån

Billån

Billån

Finansiera bilköpet med vårt billån. När du ansöker om privatlån för att köpa en bil, lånar du utan säkerhet. Lånet är alltså inte kopplat till bilen och du kan använda lånet för både en ny eller begagnad bil.
Läs mer om billån
Båtlån

Båtlån

Låna till båt med ett privatlån hos oss. Eftersom lånet inte är kopplat till båten, spelar det ingen roll om du köper en ny eller begagnad båt eller om du köper av en båthandlare eller privatperson.
Renoveringslån

Renoveringslån

Har du planer på renovering? Om du redan belånat 85% av din bostad är ett renoveringslån utan krav på säkerhet ett bra alternativ. Det funkar som ett privatlån och du kan låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr.
Vad är ett privatlån?

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån också kallat blancolån eller konsumtionslån, är ett lån utan krav på säkerhet. Det innebär till skillnad från ett bostadslån att att banken inte kräver någon pant för lånet. Det är en större risk för banken och därför är räntan för ett privatlån generellt sätt högre än för ett bolån. Fördelen med ett privatlån är att du kan använda pengarna till nästan vad du vill.

Ett privatlån kan även vara bra om du vill samla dyra smålån i ett enda lån för att sänka din månadskostnad och få bättre kontroll på din ekonomi.

Lästips

Så sänker du dina matkostnader
spartipsprivatekonomi
14 februari 2023

Så sänker du dina matkostnader

Priserna på matvaror har blivit tre gånger så höga sedan 80-talet enligt SCB:s konsumentprisindex (KPI). Men trots att inflationen är hög finns det undantag som gör att det fortfarande går att äta billigt. Blomkål och salladskål är exempel på matvaror som är billigare idag än för ett år sedan. Och eftersom att maten står för en stor del av våra hushållskostnader så är det bra att se över sina inköp. Därför kommer här våra bästa tips för en lågkost(nads)diet.
Läs mer
Hur mycket kan jag shoppa för i månaden?
Har du koll på hur mycket du shoppar för varje månad? Den biten brukar vara lite blurrig för många. Men det är först när du har fått bättre koll på din ekonomi som du mer effektivt kan spara till det du vill ha. Kanske kan du till och med spara ihop till en kontantinsats? Här är några tips för hur du på ett enkelt sätt får bättre kontroll över ditt spenderande och vad som är rimligt att lägga på exempelvis shopping.
Läs mer
Sätt en budget och kom i sparform 2023
Visst är det jobbigt att komma på saker för sent? Att ni skulle börjat semesterspara i god tid eller byggt upp en buffert ifall tvättmaskinen skulle gå sönder. Nu är det nytt år och dags att göra om, göra rätt. Här kommer därför några tips på hur du upptäcker onödiga utgifter och kan spara lite mer varje månad.
Läs mer

Frågor?

Nordax Bank
Nordax Bank AB (publ)
Organisationsnummer: 556647-7286
Styrelsens säte: Stockholm
+46 (0) 8-508 808 00
nordaxgroup.com