Privatlån

Behöver du lån till renovering eller en ny bil? Med vårt privatlån, utan krav på säkerhet kan du låna pengar till det du vill. Lånebelopp: 15 000 kr - 600 000 kr.

Ansök online, du får besked via mail och signerar med BankID. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit på lånerbjudandet.

Ansök
Räkna på ditt lån

Lånekalkyl - räkna på ditt lån

Fortsätt till ansökan
Månadskostnad
2 110 kr
Exempelränta
7,99 %
Effektiv ränta
8,45 %

Representativt exempel:


Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 12,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 13,92%. Du betalar 2757 kr/månad (2737 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 397 428 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,99% (juni 2024).

Privatlån - lån utan säkerhet

Privatlån - lån utan säkerhet

Behöver du renovera, köpa ny bil eller kanske byta ut ditt kylskåp? Med ett lån utan säkerhet kan du välja vad du ska använda pengarna till. Har du flera dyra smålån? Samla dem i ett enda privatlån hos oss och ha möjlighet att sänka dina lånekostnader.

 • Lånebelopp: 15.000 kr - 600.000 kr
 • Individuell ränta: 7,99% - 19,90%
 • Återbetalningstid: Upp till 20 år ( Upp till 8 år för belopp <30 000 kr)
 • Möjlighet att välja försäkring, låneskydd

* Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.

Ansök om privatlån

Fyll i ansökan

Fyll i ansökan online och skicka in. Här kan du även passa på att lösa eventuella andra lån och samla dem i ett enda lån hos oss. På det sättet kan du sänka dina lånekostnader.

Signera med BankID

En kreditupplysning görs och därefter tittar vi på din ansökan. Om din ansökan beviljas får du ett mail med en länk till ditt lånerbjudande som du signerar med BankID.

Lånet betalas ut

Vi för över pengarna till ditt konto, 1-4 arbetsdagar efter att du signerat lånerbjudandet. Har du löst andra lån, betalar vi ut beloppet till dina tidigare långivare.

Ansök om privatlån

Har du privatlån på flera ställen?

Om du ska ta ett privatlån kan det vara bra att passa på att samla tidigare lån i ett enda lån. Genom att samla dina lån kan du sänka din månadskostnad och få bättre kontroll över dina utgifter. Räkna ihop de lån du har och fyll i beloppet under rubriken “Ska du även lösa andra lån” i ansökan.

Samla dina lån

Vem kan ansöka om privatlån?

 • Du behöver ha fyllt 20 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar
Vem kan ansöka om privatlån?
Privatlån ränta

Privatlån ränta

 • Räntan sätts individuellt och varierar mellan 7,99%-19,90%. Vilken ränta du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi.
 • Våra privatlån återbetalas enligt annuitet med ett fast månadsbelopp. Storleken på månadsbeloppet styrs av räntan och återbetalningstiden. Du väljer själv återbetalningstid (upp till 20 år).
 • En uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr tillkommer.

Våra privatlån

Billån

Billån

Finansiera bilköpet med vårt billån. När du ansöker om privatlån för att köpa en bil, lånar du utan säkerhet. Lånet är alltså inte kopplat till bilen och du kan använda lånet för både en ny eller begagnad bil.

Billån
Båtlån

Båtlån

Låna till båt med ett privatlån hos oss. Eftersom lånet inte är kopplat till båten, spelar det ingen roll om du köper en ny eller begagnad båt eller om du köper av en båthandlare eller privatperson.

Renoveringslån

Renoveringslån

Har du planer på renovering? Om du redan belånat 85% av din bostad är ett renoveringslån utan krav på säkerhet ett bra alternativ. Det funkar som ett privatlån och du kan låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån också kallat blancolån eller konsumtionslån, är ett lån utan krav på säkerhet. Det innebär till skillnad från ett bostadslån att banken inte kräver någon pant för lånet. Det är en större risk för banken och därför är räntan för ett privatlån generellt sätt högre än för ett bolån. Fördelen med ett privatlån är att du kan använda pengarna till nästan vad du vill.

Ett privatlån kan även vara bra om du vill samla dyra smålån i ett enda lån för att sänka din månadskostnad och få bättre kontroll på din ekonomi.

Vad är ett privatlån?

Vanliga frågor

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank