För dig som är kund hos oss

Har du ett lån eller sparkonto hos oss? Här finns information och förmåner för dig som redan är kund.

Mina sidor - privatlån och sparande

På Mina sidor hittar du den samlade informationen om ditt privatlån eller sparande.

 

Logga in

Vanliga ärenden för dig som har ett lån eller sparar hos oss

Frågor

FAQ - Bank Norwegian

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna angående sammanslagningen med Bank Norwegian. Det innebär inga förändringar för dig som kund. Däremot hoppas vi på sikt att kunna samarbeta mer och lära av varandra för att kunna skapa ännu bättre tjänster och erbjudanden.

Ansök om tilläggslån

Tilläggslån

Tilläggslån privatlån

Har du ett välskött lån hos oss erbjuder vi dig att enkelt ansöka om en utökning av ditt befintliga lån. Minsta belopp för tilläggslån är 15 000 kr. Du betalar ingen uppläggningsavgift och kan ansöka om ett totalt lånebelopp på 600.000 kr, inklusive ditt nuvarande lån.

För att ansöka behöver du gjort minst 3 månadsbetalningar i följd. Har du precis blivit kund behöver du bara göra 1 inbetalning innan du kan ansöka om ditt första tilläggslån.

Ansök om tilläggslån för ett privatlån

Tilläggslån bolån

Du kan enkelt ansöka om utökning av ditt befintliga bolån hos oss. Minsta lånebelopp är 50 000 kr och en förutsättning är skötta lånebetalningar på nuvarande bolån. För att ansöka om ditt första tilläggslån behöver det ha passerat 1 månad sedan lånets utbetalning.

Ansök om ett tilläggslån för bolån

Ansök om betalningsfri månad

Betalningsfri månad

Stora utgifter har en tendens att komma samtidigt. Då kan det vara skönt att veta att du har möjlighet att ansöka om tre betalningsfria månader per år om du har privatlån hos oss (detta gäller inte bolån). 

När du tar en betalningsfri månad kommer din kapitalskuld att öka något eftersom räntor och avgifter läggs till kapitalskulden. Även ditt månadsbelopp kommer att öka för att du ska kunna betala av hela lånet på samma tid som du bestämde när du tog lånet. För att utnyttja en betalningsfri månad behöver du som ny kund ha betalat dina tre första månadsbetalningar. Du kan inte registrera flera betalningsfria månader i följd.

Logga in för att registrera en betalningsfri månad

Teckna Låneskydd

Låneskydd

Låneskydd är en frivillig försäkring som kan hjälpa dig med återbetalningen av ditt Nordax-lån, om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös, med upp till 10 000 kronor per månad. Vid dödsfall kan försäkringen lämna ersättning med upp till 600 000 kr.

Läs mer om vårt låneskydd

För dig som tecknat låneskydd före 2019-06-17

Förlängd återbetalningstid

Få en lägre månadskostnad när du förlänger din återbetalningstid

Genom att förlänga din återbetalningstid får du en lägre månadskostnad. Det lägsta månadsbelopp du kan bli aviserad är 150 kr och en av låntagarna måste vara under 75 år när lånet slutbetalas. Tänk bara på att den totala kostnaden för lånet blir något högre när du förlänger återbetalningstiden.

Ansök om att sänka dina månadskostnader på: Mina Sidor​ - Privatlån

Har du inget Bank-ID? Kontakta kundtjänst på 08-50880800​

Ansök om Autogiro

Autogiro

Betalar du med autogiro drar vi det aviserade beloppet från ditt konto den 28:e varje månad. Om den dagen infaller på en helgdag så görs dragningen närmaste bankdag före den 28:e. Skulle det av någon anledning inte fungera att dra pengar från ditt konto meddelar vi dig snarast så du inte missar betalningen.

Kontakta gärna vår kundtjänst på 08-50880800 så hjälper vi dig att ansluta till autogiro.

Frågor kring fakturor och inbetalningar

Saknar du betalningsuppgifter, eller har du frågor om din faktura eller dina möjligheter vad gäller betalningar, hittar du svaren här. 

 

Vanliga ärenden för dig som är sparkund

 

Insättningar på ditt sparkonto

Insättningar görs till ditt Nordax kontonummer, de första fyra siffrorna är clearingnummer. Kontonumret hittar du när du loggar in på Mina sidor. De finns även på ditt kontobevis och annan korrespondens. Du kan sätta in totalt 1 050 000 kr hos oss. Bekräftelse på din insättning hittar du på Mina sidor.

Insättningsgarantin ger dig rätt till ersättning för de pengar du satt in, inklusive räntan fram tills garantin utlöses. Maximal ersättning uppgår till 1 050 000 kr. Pengarna utbetalas av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från det att insättningsgarantin inträdde.

Besked om ränta och saldo

Besked om saldo och ränta

På Mina sidor kan du enkelt följa utvecklingen av ditt sparande.

I mitten av januari skickar vi ut ett årsbesked till alla våra kunder. Där får du besked om föregående års ränteberäkning. Vi gör avdrag för eventuell skatt på räntan i enlighet med gällande lag och skickar deklarationsuppgifter till Skatteverket.

Saknar du BankID och önskar besked om ditt sparande andra tider på året, fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi ett kontobesked. 

Räntehistorik

Ändra utbetalningskonto

Ändra utbetalningskonto

Vill du ändra ditt föranmälda utbetalningskonto för kommande utbetalningar skickar du den ifyllda blanketten till adressen nedan. Bifoga en kopia på giltig ID-handling. När ändringen är gjord skickar vi dig en bekräftelse.

Om du ändrar utbetalningskonto i samband med uttag eller avslut kommer det att dröja några dagar extra innan du har pengarna tillgängliga på ditt konto. Det beror på att vi av säkerhetsskäl helt gör klart ändringen, innan vi gör din utbetalning.

IFYLLD BLANKETT SKICKAS TILL

Avsluta konto

Avsluta ditt konto

För enklast och snabbast process fyller du i formuläret nedan och väljer att signera med BankID. Vi skickar en länk och instruktioner till din e-mail inom ett par minuter, länken är giltig i en vecka.

Har du inte BankID fyller du i formuläret, men väljer att få det hemskickat för signering. Bor du utomlands ber vi dig istället ladda ner blanketten och skicka den till oss. Om du inte signerar med BankID behöver vi en kopia av giltig ID-handling - bifoga en kopia om du inte gjort det vid ett tidigare tillfälle. 

När kontot avslutas kommer sparkapitalet, inklusive upplupen ränta att föras över till ditt föranmälda utbetalningskonto. Vi gör avdrag för preliminärskatt på räntan enligt gällande lag (f.n. 30 %) och skickar deklarationsuppgifter till Skatteverket. Till dig skickar vi en bekräftelse, med uppgifter om ränta och innehållen preliminärskatt.