Billån

Låna till ny eller begagnad bil - från 15 000 kr upp till 600 000 kr.

Du kan låna upp till 100% av bilens värde. Ingen kontantinsats krävs eftersom vårt billån är ett privatlån, alltså ett lån utan krav på säkerhet.

Ansök online och få lånerbjudandet på din mail. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit under med BankID.


Ansök
Räkna på ditt billån

Billån - låna till ny eller begagnad bil

Men vårt billån kan du finansiera hela bilköpet eller bara en del. Nordax billån funkar precis som som ett privatlån. Du behöver alltså inte betala någon kontantinsats och ingen säkerhet för lånet krävs. Eftersom lånet inte är kopplat till bilen, spelar det ingen roll om du köper en ny eller begagnad bil, om du köper av en bilhandlare eller privatperson.

Räkna på ditt billån med lånekalkylen och se vad månadskostnaden blir.

När du ansöker om billån får du ett lånerbjudande från oss. Därefter är det helt upp till dig att acceptera det eller inte. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit under lånehandlingarna.

Räkna på ditt billån

Lånekalkyl - räkna på billån

Fortsätt till ansökan
Månadskostnad
2 110 kr
Exempelränta
7,99 %
Effektiv ränta
8,45 %

Representativt exempel:


Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 12,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 13,92%. Du betalar 2757 kr/månad (2737 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 397 428 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,99% (februari 2024).

Ansök om billån

Skicka ansökan

Fyll i ansökan online och skicka in. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit på lånehandlingarna.

Signera med BankID

En kreditupplysning görs och därefter tittar vi på din ansökan. Om din ansökan beviljas får du ett mail med en länk till ditt lånerbjudande som du signerar med BankID.

Lånet betalas ut

Vi för över pengarna till ditt konto. Det tar 1-4 arbetsdagar efter att du signerat låneerbjudandet.

Ansök om billån
Vem kan låna till bil?

Vem kan låna till bil?

För att kunna låna till bil och ansöka om billån behöver du bland annat uppfylla följande grundkrav:

  • Du behöver ha fyllt 20 år
  • Ha en fast årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
  • Inte ha några betalningsanmärkningar
Ansök om billån

Billån ränta

  • Räntan på billån sätts individuellt och varierar mellan 7,99% till 19,90%. Vilken billån ränta du får påverkas bland annat av storleken på lånebeloppet, din ekonomi och om du har andra lån.
  • Du återbetalar ditt billån enligt annuitet, det vill säga ett fast belopp varje månad. Storleken på beloppet beror på räntan och återbetalningstiden. Du väljer själv återbetalningstid ( upp till 20 år).
  • Förutom billån ränta tillkommer en uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr.
Billån ränta
Hur mycket kan jag låna?

Hur mycket kan jag låna?

Hos oss kan du låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr. Hur stort billån vi kan bevilja beror på din inkomst, om du har andra lån och vilka andra kostnader du har.


Billån med medsökande

Du kan alltid välja att ansöka om lån med medsökande. Då räknas båda era inkomster in och ni har möjlighet till ett större lånebelopp.

Vad betyder att låna med bilen som säkerhet?

Ett traditionellt billån innebär att bilen står som säkerhet på ditt lån. Då kan du i de flesta fall låna upp till 80% av bilens totala värde. Det innebär alltså att du måste betala minst 20% i kontantinsats. Nordax billån innebär däremot att du ansöker om ett privatlån utan att ha bilen som säkerhet och du kan alltså låna upp till 100% av bilens värde.

Vanliga frågor om billån

Köpa ny eller begagnad bil?

Funderar du på om du ska köpa en ny eller begagnad bil? Vilket alternativ som är bäst beror helt på din situation och vilka krav du har.

  • Begagnad bil: Eftersom värdeminskningen på bilar kan vara stor,går det ofta att få tag på en relativt ny bil till ett bra pris. En 3 år gammal bil som högst kört 6 000 mil anses vara det mest ekonomiska. Nackdelen med en begagnad bil är förstås att underhållskostnaderna tenderar att vara högre än för en helt ny bil.
  • Ny bil: Köper du en ny bil får du senaste tekniken och säkerheten. Nya bilar drar generellt sett också mindre, vilket både är ekonomiskt och bra för miljön. Oftast ingår även en nybilsgaranti som brukar gälla minst 2 år. En ny bil förväntas fungera utan större kostnader förutom vanliga underhållskostnader de första 4-5 åren.
Köpa ny eller begagnad bil?
Köpa eller leasa bil?

Köpa eller leasa bil?

Funderar du på om det skulle löna sig att leasa en bil istället för att köpa bil? Förutom kostnaden för själva bilen, kostar det också att äga den men du har friheten att sälja den när du vill. Samtidigt kan leasingkostnaden också skena iväg men du slipper bekymra dig om underhåll. Här går vi igenom för-och nackdelar med båda alternativen.


Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank