Båtlån - låna pengar till båt

Låna till en ny eller begagnad båt - från 15 000 kr upp till 600 000 kr.

Eftersom vårt båtlån är ett lån utan krav på säkerhet, kan du låna upp till 100% av båtens värde.

Ansök online och få svar via mail. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit under lånerbjudandet med BankID.

Ansök
Räkna på ditt lån

Lånekalkyl - räkna på ditt båtlån

Fortsätt till ansökan
Månadskostnad
2 110 kr
Exempelränta
7,99 %
Effektiv ränta
8,45 %

Representativt exempel:


Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 12,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 13,92%. Du betalar 2757 kr/månad (2737 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 397 428 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,99% (februari 2024).

Båtlån - låna till en ny eller begagnad båt

Har du planer på att köpa båt? Med vårt båtlån utan krav på säkerhet kan du låna till båtköpet utan kontantinsats. Du kan låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr. Eftersom lånet är ett privatlån och inte är kopplat till båten, spelar det ingen roll om du köper en ny eller begagnad båt eller om du köper av en båthandlare eller privatperson. Räkna på båtlån i vår kalkulator och se vad månadskostnaden blir.

När du ansöker om ett båtlån får du ett lånerbjudande från oss. Därefter är det helt upp till dig att acceptera det eller inte. Du f dig inte till något förrän du skrivit under lånehandlingarna.

Räkna på ditt båtlån
Båtlån - låna till en ny eller begagnad båt

Ansök om båtlån

Skicka ansökan

Fyll i ansökan online och skicka in. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit på lånehandlingarna.

Signera med BankID

En kreditupplysning görs och därefter tittar vi på din ansökan. Om din ansökan beviljas får du ett mail med en länk till ditt lånerbjudande som du signerar med BankID.

Lånet betalas ut

Vi för över pengarna till ditt konto. Det tar 1-4 arbetsdagar efter att du signerat låneerbjudandet.

Ansök om båtlån
Vad krävs för att ta båtlån?

Vad krävs för att ta båtlån?

För att kunna ansöka om båtlån/privatlån behöver du bland annat uppfylla följande grundkrav:

 • Du behöver ha fyllt 20 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Ränta - båtlån

 • Räntor från 7,99% till 19,90% . Räntan sätts individuellt och beror på lånebeloppets storlek, din ekonomi och om du har andra lån.
 • Våra privatlån återbetalas enligt annuitet med ett fast månadsbelopp. Storleken på månadsbeloppet styrs av räntan och återbetalningstiden. Du väljer själv återbetalningstid (upp till 20 år).
 • Andra kostnader som tillkommer är en uppläggningsavgift på 400 kr och en administrationsavgift på 20 kr.
Ränta - båtlån

Ska jag köpa en ny eller begagnad båt?

Fördelar med ny båt

 • Garanti: En ny båt kommer vanligtvis med en garantiperiod, vilket ger dig trygghet och skydd om något går fel. Du kan vara säker på att båten är i toppskick och inte har några tidigare slitage eller problem.
 • Senaste Teknologin: Nyare båtar har ofta den senaste teknologin, inklusive navigationsutrustning, motorer och andra funktioner.
 • Mindre Underhåll i början: Nyare båtar kräver generellt sett mindre omedelbart underhåll jämfört med begagnade båtar.

Fördelar med begagnad båt

 • Pris: Begagnade båtar är oftast billigare. Du kan få mer båt för pengarna genom att köpa begagnat.
 • Minskad avskrivning: Precis som med bilar är värdeminskningen stor på nya båtar de första åren. Genom att köpa begagnat undviker du den initiala avskrivningen.
 • Kända svagheter: Begagnade båtar har ofta recensioner och dokumentation om hur de presterar över tid, vilket kan hjälpa dig att undvika modeller med kända problem.
Båtkostnader

Båtkostnader

Det kostar inte bara att köpa en båt. Tänk på att räkna in övriga kostnader som tillkommer när du äger en båt.

 • Försäkring: Båtförsäkring är viktigt för att skydda dig och din investering. Kostnaden varierar beroende på båttyp, värde och och var du bor.
 • Underhåll och service: Underhåll är avgörande för att hålla båten i gott skick. Det kan vara motorunderhåll, båtbottenrengöring, vinterförvaring och andra reparationer. Kostnader varierar beroende på båtens skick och storlek.
 • Bränsle: Drivmedelskostnader beror på hur mycket och var du använder båten. Större motorer och längre resor ökar såklart bränslekostnaderna.
 • Lagringsplats: Kostnader för marinaavgifter eller båtklubbar
 • Registrering och licenser: Båtregistrering och eventuella nödvändiga licenser eller tillstånd är kostnader som kan variera beroende på region.

Förbered dig inför båtköpet

Vad kostar det egentligen att ha båt? Här är våra bästa tips för dig som går i köptankar. För det är en del att tänka på.

Läs mer

Hur funkar ett privatlån?

När du använder privatlån till en båt lånar du utan säkerhet. Det innebär till skillnad från ett bolån att ingen pant för lånet krävs.

Vanliga frågor om båtlån

Vilken återbetalningstid ska jag välja? Hur mycket får jag låna? Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar om båtlån/privatlån.

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank