Renoveringslån - låna till renovering

Låna till renoveringen från 15 000 kr upp till 600 000 kr.

Ansök
Räkna på ditt lån

Lånekalkyl - räkna på ditt renoveringslån

Fortsätt till ansökan
Månadskostnad
2 110 kr
Exempelränta
7,99 %
Effektiv ränta
8,45 %

Representativt exempel:


Vid ett privatlån på 200 000 kr som återbetalas på 12 år med räntan 12,90% (inkl. månadsavgift 20 kr och uppläggningsavgift 400 kr) blir den effektiva räntan 13,92%. Du betalar 2757 kr/månad (2737 kr utgör avbetalning, 20 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 144), dvs. ett totalbelopp på 397 428 kr inkl. uppläggningsavgiften om 400. Räntan är rörlig och kan variera från 7,99% till 19,90%. Den effektiva räntan kan variera från 8,36% till 29,99% (maj 2024).

Låna till renovering

Har du planer på att renovera eller bygga om? Med vårt renoveringslån utan krav på säkerhet kan du låna till renoveringen utan kontantinsats. Ett renoveringslån fungerar precis som ett privatlån. Du behöver alltså inte ha din bostad som säkerhet för lånet.

Du kan låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr. Räkna på renoveringslån med lånekalkylen för att se vad det skulle kosta.

När du ansöker om renoveringslån får du ett lånerbjudande från oss. Därefter är det helt upp till dig att acceptera det eller inte. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit under lånehandlingarna.

Räkna på ditt renoveringslån
Låna till renovering

Ansök om renoveringslån

Skicka ansökan

Fyll i ansökan online och skicka in. Du förbinder dig inte till något förrän du skrivit på lånehandlingarna.

Signera med BankID

En kreditupplysning görs och därefter tittar vi på din ansökan. Om din ansökan beviljas får du ett mail med en länk till ditt lånerbjudande som du signerar med BankID.

Lånet betalas ut

Vi för över pengarna till ditt konto. Det tar 1-4 arbetsdagar efter att du signerat låneerbjudandet.

Ansök om renoveringslån
Vem kan ansöka om renoveringslån?

Vem kan ansöka om renoveringslån?

För att kunna ansöka om renoveringslån behöver du bland annat uppfylla följande grundkrav:

 • Du behöver ha fyllt 20 år
 • Ha en fast årsinkomst på minst 120 000 kr
 • Varit bosatt i Sverige i minst tre år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Renoveringslån - ränta

 • Räntor från 7,99% till 19,90% . Räntan påverkas bland annat av storleken på lånebeloppet, din ekonomi och om du har andra lån.
 • Renonveringslånet återbetalas enligt annuitet med ett fast månadsbelopp. Hur stort beloppet blir beror på räntan och återbetalningstiden. Du väljer själv återbetalningstid (upp till 20 år).
 • Andra kostnader som tillkommer är en uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr.
Renoveringslån - ränta

Vilka är fördelarna med renoveringslån utan säkerhet?

 • Inga extra pantbrev krävs: Vilket annars är fallet om du bor i hus och vill utöka ditt bolån.
 • Inget krav på säkerhet: Du kan ansöka utan att behöva ha ditt boende säkerhet/pant för lånet

Vilka är nackdelarna?

 • Räntan är oftast högre: Lån utan säkerhet innebär en högre risk för banken att låna ut pengar och därför är räntan generellt sett högre än för ett bolån.
 • Lägre lånebelopp: lånebelopp är lägre än för ett lån med säkerhet. Hos oss kan du låna från 15 000 kr upp till 600 000 kr.

Har du flera andra lån?

Om du har flera lån sen tidigare kan det vara en bra idé att baka in dem i ditt renoveringslån. När du samlar lånen är det lättare att få överblick över din ekonomi. I de flesta fall kan du också sänka dina lånekostnader när du samlar dina lån i ett större lån.

Så här gör du för att samla dina lån: Räkna ihop dina lån plus det belopp du vill låna till renovering och fyll i beloppet under rubriken “Ska du även lösa andra lån” i ansökan. Om lånet beviljas och du signerat låneerbjudandet, löser vi lånen hos dina tidigare långivare plus betalar ut pengarna du vill låna till renovering till ditt konto. Lånet betalas ut 1-4 arbetsdagar efter att du signerat låneerbjudandet.

Samla dina lån
Har du flera andra lån?
Renoveringstips - så höjer du värdet på bostaden

Renoveringstips - så höjer du värdet på bostaden

Välj färg- och materialval som inte bara ger dig ett fint hem, men som också höjer värdet på din bostad. Det kan även vara bra att tänka långsiktigt och t.ex.kanske inte ta den där allra galnaste, modernaste färgen på kaklet.

Läs mer

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank