Vi är Nordax

Banken för det nya vanliga.

En specialistbank, nischbank, alternativbank...

Vi är en specialistbank. Eller en nischbank, alternativbank, kanske till och med en iblandbank.
Hur vi lever, bor och arbetar förändras ständigt och vi är fast beslutna om att hänga med i utvecklingen. Våra produkter och sättet vi möter våra kunder på måste spegla samtidens och framtidens sätt att leva. Vi erbjuder helt enkelt hållbara lån för våra kunder som nekats bolån av en storbank. Detta gör vi genom att vara experter på individuell kreditbedömning.
Och för våra 60-plussare finns även möjligheten att få loss pengar ur bostaden - utan att behöva sälja - en s.k. hypotekspension.
Utöver privatlån och bolån erbjuder vi även sparkonton med konkurrenskraftiga räntor.

Fokus på finansiell inkludering och ansvarsfull kreditgivning

Nordax Bank är en ledande nordisk specialistbank med fokus på finansiell inkludering och ansvarsfull kreditgivning.

Vi grundades 2003 och har idag drygt 450 anställda som driver verksamheten för våra kunder i huvudsakligen Sverige, Norge och Finland från huvudkontoret i Stockholm. Våra drygt 300 000 kunder erbjuds specialistkunskap inom bolån, equity release (seniorlån), privatlån utan säkerhet och sparkonton. Nordax Bank står under tillsyn av Finansinspektionen, www.fi.se .
Nordax sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden upp till 1 050 000 kr. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för dig inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. Ersättningen betalas ut genom en överföring till ett konto eller genom en utbetalningsavi. Bor du utomlands får du en check.

Nordax Bank ägs av Nordic Capital Fund VIII/IX och Sampo. Sedan januari 2019 är Svensk Hypotekspension (SHP) ett helägt dotterbolag till Nordax Bank och 2021 förvärvade vi Bank Norwegian. Det sammanslagna bolaget har cirka två miljoner kunder, drygt 580 anställda och en total lånestock på cirka 65 miljarder kronor.
På vår koncerns webbplats kan du läsa mer om oss och vår verksamhet.
Läs mer på nordaxgroup.com
Fokus på finansiell inkludering och ansvarsfull kreditgivning
Vårt hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna bedriva en hållbar verksamhet har Nordax identifierat några särskilt viktiga fokusområden: Finansiell inkludering, ansvarsfull kreditgivning
och en hållbar organisation. Utöver vårt själva syfte ryms inom dessa områden bland annat även bolagets fokus på vår egen miljöpåverkan, en hög informationssäkerhet och att motverka finansiell brottslighet.
Vi är medlemmar i FN:s Global Compact och låter deras tio principer för ett ansvarsfullt företagande guida oss i vårt fortsatta hållbarhetsarbete. Vi vill vara med och bidra till att de globala hållbarhetsmålen uppnås.
Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Jobba hos oss

På Nordax är du med och bidrar aktivt till vår fortsatta utveckling som Banken för det nya vanliga. Och vi anser att det är vår perfekta storlek som gör att du kommer känna att ditt arbete faktiskt påverkar företaget och gör skillnad.

Attityden är värdefull. Vi brukar säga att vi är samarbets-fokuserade och helhjärtade bankers som gillar att bära ledartröjan. Det handlar om att kavla upp och hugga i där det behövs. Våra medarbetare beskriver Nordax kultur som familjär och teamfokuserad. Vi är bra på att fatta snabba men genomtänkta beslut och genom detta har vi attraherat och utvecklat riktigt bra medarbetare.
Låter det som en arbetsplats för dig? På våra karriärsida hittar du våra lediga tjänster.
Jobba hos oss
Samarbeta med oss

Samarbeta med oss

Nordax samarbetar med flera andra kreditförmedlare och företag för att erbjuda lån till privatkunder. Tillsammans utvecklar vi nya erbjudanden för att skapa mervärde åt våra gemensamma kunder.
Exempel på samarbetspartners: Lånekoll, AXO, Zensum, Lendo, Zmarta Group, Freedom Finance, Sambla och STK Finans.
Utöver detta har vi samarbetspartners som har bra erbjudanden till dig som är kund hos oss på Nordax.

Presskontakt

Har du frågor om Nordax och vår verksamhet? Genom vår presskontakt ser vi till att du får prata med rätt person för att få svar på dina frågor. Vi strävar alltid efter tydlighet, snabbhet och transparens så att varje omnämnande i media ska bli så korrekt som möjligt.
Vid frågor kontakta:
Hanna Belander
Tel: +46 702 56 58 70
E-mail: hanna.belander@nordax.se

Företagsuppgifter

Organisationsnummer
556647-7286
VAT/Momsregistreringsnummer
SE 663000220901
Styrelsens säte
Stockholm

Nordax koncernens webbplats
nordaxgroup.com

Frågor?

Nordax Bank
Nordax Bank AB (publ)
Organisationsnummer: 556647-7286
Styrelsens säte: Stockholm
+46 (0) 8-508 808 00
nordaxgroup.com