Om oss

Banken för det nya vanliga.

En specialistbank, nischbank, alternativbank...

Som en del av NOBA Bank Group är vi Nordens ledande specialistbank eller en nischbank, alternativbank, kanske till och med en iblandbank.

Hur vi lever, bor och arbetar förändras ständigt och vi är fast beslutna om att hänga med i utvecklingen. Våra produkter och sättet vi möter våra kunder på måste spegla samtidens och framtidens sätt att leva. Vi erbjuder helt enkelt hållbara lån för våra kunder som nekats bolån av en storbank. Detta gör vi genom att vara experter på individuell kreditbedömning.

Och för våra 60-plussare finns även möjligheten att få loss pengar ur bostaden - utan att behöva sälja - en s.k. Hypotekspension. Utöver privatlån och bolån erbjuder vi även sparkonton med konkurrenskraftiga räntor.

Nordax - en del av NOBA Bank Group

Nordax Bank är ett varumärke inom NOBA Bank Group AB (publ) och har varit verksamma sedan 2003. NOBA Bank Group är en nordisk specialistbank som erbjuder in- och utlåningstjänster till privatpersoner i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Spanien, Nederländerna och Tyskland. Vi står under Finansinspektionens www.fi.se tillsyn och finns som ett komplement till storbanken. Vi är experter på individuell kreditgivning och har specialiserat oss på ett fåtal produkter som vi kan bäst.

Nordax sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du har rätt till ersättning för din sammanlagda kontohållning med upp till 1 050 000 kronor. Ersättningen gäller per kund och institut. Ditt insättningsskydd gäller således i kreditinstitutet NOBA Bank Group AB (publ), oavsett om du har sparkonton genom varumärkena Nordax eller Bank Norwegian. Om du har ett konto som du delar med en annan kontohavare så räknas varje person för sig. Ersättningen påverkas inte av om du har skulder till banken. Utöver detta belopp kan kontohavare enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till särskilt angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 miljoner kronor. Riksgälden ska göra ersättningen tillgänglig för dig inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Med ett diversifierat erbjudande via de tre varumärkena Nordax Bank, Bank Norwegian och Svensk Hypotekspension har vi storleken, kunskapen och skalbarheten för att bidra till ökad finansiell hälsa för fler. NOBA samlar specialiserade, kundcentrerade finansiella erbjudanden som är hållbara för individen, banken och samhället, idag och imorgon. NOBA Bank Group AB (publ) (“NOBA”) ägs av Nordic Capital Fund IX, Nordic Capital Fund VIII samt Sampo. Idag har NOBA-koncernen cirka 650 anställda och är aktiva på 7 marknader.

Per 31 mars 2023 uppgick utlåningen till allmänheten till 93,7 miljarder kronor (SEK) och inlåningen till 80,1 miljarder kronor (SEK).

Läs mer om NOBA och våra varumärken på: www.noba.bank

Nordax - en del av NOBA Bank Group
Vårt hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna bedriva en hållbar verksamhet har NOBA Bank Group identifierat de strategiskt viktigaste fokusområdena: ansvarsfull kreditgivning och en hållbar organisation. Utöver vårt själva syfte ryms inom dessa områden bland annat även bolagets fokus på vår egen miljöpåverkan, en hög informationssäkerhet och att motverka finansiell brottslighet.

Hållbarhetsarbetet drivs i enlighet med FN:s Global Compact och vår hållbarhetspolicy styr bolagets övergripande arbete inom hållbarhet och de valda fokusområdena, finansiell hälsa för fler och Ansvarsfull verksamhet. Policyn betonar vikten av att hållbarhet integreras i strategiutvecklingen och i den löpande verksamheten. I detta inryms även hur risker ska identifieras och hanteras.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Jobba hos oss

Hos oss är du med och bidrar aktivt till vår fortsatta utveckling. Vi anser att det är vår perfekta storlek som gör att du kommer känna att ditt arbete faktiskt påverkar företaget och gör skillnad.

Attityden är värdefull. Vi brukar säga att vi är samarbetsfokuserade och helhjärtade bankers som gillar att bära ledartröjan. Det handlar om att kavla upp och hugga i där det behövs. Våra medarbetare beskriver NOBAs kultur som familjär och teamfokuserad. Vi är bra på att fatta snabba men genomtänkta beslut och genom detta har vi attraherat och utvecklat riktigt bra medarbetare.

Låter det som en arbetsplats för dig? På vår karriärsida hittar du våra lediga tjänster.

Lediga tjänster
Jobba hos oss
Samarbeta med oss

Samarbeta med oss

Vi samarbetar med flera andra kreditförmedlare och företag för att erbjuda lån till privatkunder. Tillsammans utvecklar vi nya erbjudanden för att skapa mervärde åt våra gemensamma kunder.

Exempel på samarbetspartners: Lånekoll, AXO, Zensum, Lendo, Zmarta Group, Freedom Finance, Sambla och STK Finans.

Utöver detta har vi samarbetspartners som har bra erbjudanden till dig som är kund hos oss.

Presskontakt

Har du frågor om oss och vår verksamhet? Genom vår presskontakt ser vi till att du får prata med rätt person för att få svar på dina frågor. Vi strävar alltid efter tydlighet, snabbhet och transparens så att varje omnämnande i media ska bli så korrekt som möjligt.

Vid frågor kontakta:
Hanna Belander
Tel: +46 702 56 58 70
E-mail: hanna.belander@nordax.se

Oliver Hofmann
Head of Communication and ESG
E-mail: press@noba.bank


Företagsuppgifter

Organisationsnummer

556647-7286

VAT/Momsregistreringsnummer

SE 663000220901

Styrelsens säte
Stockholm

NOBA Bank Group AB (publ) webbplats
www.noba.bank

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank