Vi är Nordax

Banken för det nya vanliga.

Nordax verksamhet

Nordax verksamhet i korthet

Vi är en ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till omrking 300 000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har drygt 450 anställda och genom vår centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm.

Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Från Januari 2019 är Svensk Hypotekspension en del av Nordaxkoncernen. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som bolån, privatutlåning utan säkerhet, lån för 60+ samt sparkonton.

Vi står under tillsyn av Finansinspektionen, www.fi.se och omfattas av den statliga insättningsgarantin på samma sätt som alla svenska banker och kreditmarknadsbolag. På vår koncerns webbplats kan du läsa mer om oss och vår verksamhet.

hallbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet är viktigt för oss på Nordax. Vår kärnverksamhet, ansvarsfull kreditgivning, är vårt mest centrala fokus i hållbarhetsarbetet. Att fortsätta erbjuda våra kunder lån de har råd med, samt ge allt som krävs för att man som kund ska kunna ta genomtänkta beslut är centralt för oss. Utöver ansvarsfull kreditgivning har vi identifierat följande fokusområden: medarbetarnas välmående, god affärsetik och effektiv resursanvändning.

Vi är medlemmar i FN:s Global Compact och låter deras tio principer för ett ansvarsfullt företagande guida oss i vårt fortsatta hållbarhetsarbete, där vi vill vara med och bidra till att de globala hållbarhetsmålen uppnås.

Vi är stolta över att vara partners till ECPAT Sverige som arbetar mot barnsexhandel och Min Stora Dag som gör skillnad för unga med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Dessutom sponsrar vi Team Rynkeby i kampen mot barncancer.

Arbeta hos Nordax

Arbeta hos oss

Sedan starten 2003 har Nordax haft en stark tillväxt och utveckling. Tillsammans är drygt 400 medarbetare från Sverige, Norge, Finland och Tyskland som alla sitter samlade på vårt kontor i Stockholms innerstad.

Vårt arbetsklimat kännetecknas av samarbete, arbetsglädje och engagemang. Vi har ett flexibelt förhållningssätt till våra medarbetares individuella behov och värnar starkt om jämställdhet, respekt och arbetsmiljö. Genom bred kompetens och stort personligt ansvar hos våra medarbetare har en företagskultur som bygger på delaktighet och beslutskraft vuxit fram.

På Nordax-koncernens webbplats hittar du de lediga tjänster som finns för tillfället.

Vill du arbeta hos oss och bidra till vår fortsatta utveckling – välkommen med din ansökan!

presskontakt

Presskontakt

Har du frågor om Nordax och vår verksamhet? Genom vår presskontakt ser vi till att du får prata med rätt person så att du kan få svar på dina frågor. Vi strävar alltid efter tydlighet, snabbhet och transparens så att varje omnämnande i media ska bli så korrekt som möjligt.

Samarbeta med oss

Samarbeta med oss

Nordax samarbetar idag med flera andra kreditförmedlare och företag för att erbjuda lån till privatkunder. Tillsammans utvecklar vi nya erbjudanden för att skapa mervärde åt våra gemensamma kunder.

Exempel på samarbetspartners: Lånekoll, AXO, Zensum, Lendo, Zmarta Group, Freedom Finance, Sambla och STK Finans.

Utöver detta har vi samarbetspartners som har bra erbjudanden till dig som är kund hos oss på Nordax.