Bolån utan fast anställning

Hos oss har du möjlighet att få bolån även om du saknar fast anställning.

Ansök om bolån

Är du projektanställd eller egenföretagare och behöver bolån?

Allt fler startar eget eller väljer projektanställning istället för fast jobb. En bra utveckling tycker vi - men det verkar inte alla hålla med om. Utan fast jobb kan det vara svårt att få bolån hos storbankerna – även om du jobbar och har stabil ekonomi. Vi anser att alla som jobbar ska ha möjlighet att köpa en bostad och det oavsett anställningsform. Hos oss kan du därför ansöka om bolån även om du inte jobbar fast.

Ansök om bolån utan fast anställning

Ansök om bolån utan fast anställning

Hos oss kan du ansöka om bolån även om du är egenföretagare, frilansare, projektanställd eller timanställd. Vi har alltså inget krav på fast anställning. Genom att granska alla bolåneansökningar manuellt tar vi hänsyn till mycket mer än bara din anställningsform och kreditupplysning.

– Till skillnad från den automatiserade ansökningsprocessen fokuserar vi mer på din framtida återbetalningsförmåga än din anställningsform. Viktigast är i slutändan att hitta en lösning som är hållbar i längden för både oss och dig, säger Johan Engkvist - Bolånechef.

Ansök om bolån

Kan jag få bolån med provanställning?

Hos oss har även du med provanställning möjlighet att få bolån. Vi gör en helhetsbedömning av din ekonomi. Men eftersom en provanställning är en testperiod och inte garanterar en framtida inkomst kan det vara en bra idé att gå med i A-kassan. Det ökar dina chanser att få bolånet beviljat.

Kan jag få bolån med provanställning?

Vi räknar in alla dina inkomster

När du skickat in din ansökan till oss tar en av våra bolånehandläggare kontakt med dig för att få en bättre bild av din ekonomi och ditt inplanerade bolåneköp. Exempel på frågor som vi kan ställa är vad du jobbar med idag och om du har flera inkomster - vi räknar nämligen in både extraarbete, studiebidrag och provision.

Vårt bolån

Individuell bedömning

Vi räknar in alla dina inkomster, inklusive eventuella studiebidrag, extrajobb och provision.

En bolånespecialist hjälper dig

Du får en kontaktperson som guidar dig genom hela processen.

Det kostar inget att lämna oss

Ingen bindningstid. Du kan närsomhelst flytta bolånet utan kostnad.

Ansök om bolån

Mer om bolån utan fast anställning

Hur får jag bolån som egenföretagare?
om bolånbostad
25 april 2023

Hur får jag bolån som egenföretagare?

Att kunna styra helt själv över sitt arbete och vara sin egen chef är en dröm som allt fler förverkligar. Men det finns också en baksida med att inte ha en traditionell fast anställning. Du kan till exempel bli nekad bolån trots att du jobbar hårt och har en inkomst. Det är ganska frustrerande, eller hur? Vi tycker det är dags att det blir ändring på det. Därför erbjuder vi på Nordax Bank bolån oavsett anställningsform.


Läs mer
Hur får jag bolån utan fast inkomst?

Drömmer du om att köpa bostad men har ingen fast anställning? Hos storbankerna kan det vara svårt att få bolån som projektanställd, vikarie eller egenföretagare. Det kan kännas fruktansvärt frustrerande att bli nekad ett lån när man jobbar stenhårt och har en inkomst. Det vet vi på Nordax Bank, som valt att erbjuda bolån till dig som inte har fast jobb.

Läs mer
Kan jag få bolån om jag har betalningsanmärkningar?

Vill du köpa bostad men råkat ut för en betalningsanmärkning? Det kan kännas frustrerande att nekas lån p.g.a. av ett misstag. För en betalningsanmärkning behöver faktiskt inte innebära att din ekonomiska situation är dålig just nu. Det viktiga är trots allt din framtida betalningsförmåga. Det anser vi på Nordax Bank som kan erbjuda bolån även till dig med betalningsanmärkningar.

Läs mer

Frågor?

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank