Fler artiklar

Hur får jag bolån utan fast inkomst?
  • om bolån
  • bostad

Hur får jag bolån utan fast inkomst?

Drömmer du om att köpa bostad men har ingen fast anställning? Hos storbankerna kan det vara svårt att få bolån som projektanställd, vikarie eller egenföretagare. Det kan kännas fruktansvärt frustrerande att bli nekad ett lån när man jobbar stenhårt och har en inkomst. Det vet vi på Nordax Bank, som valt att erbjuda bolån till dig som inte har fast jobb.

“Precis som andra banker gör vi en kreditvärdering för att avgöra din framtida betalningsförmåga men vi stirrar oss inte blinda på vilken anställningsform du har, säger Johan Engkvist som är Bolånechef på Nordax Bank.”

Hur avgör Nordax om jag får bolån?

Alla som jobbar och har en inkomst varje månad ska kunna få lån till att köpa en bostad och detta oavsett om du är projekt- eller timanställd, vikarie eller frilansar. De traditionella bankerna använder automatiska processer och det är lätt att få avslag direkt när en ansökan inte uppfyller den traditionella mallen. På Nordax lägger vi istället mycket tid på att förstå dina individuella ekonomiska förutsättningar och vi gör en helhetsbedömning.

“När du ansökt om bolån på vår webbplats ringer vi upp dig för att få en mer nyanserad bild av din situation och diskuterar hur vi ska gå vidare. Det viktiga för både oss och din säkerhet är i slutändan att du ska kunna klara av boendekostnaderna och din ekonomiska situation, säger Johan.”

Läs mer och ansök om bolån

Binder jag mig till något genom att ansöka?

Det kostar inget att ansöka och du har inga förpliktelser förrän du accepterat lånerbjudandet och skrivit på lånehandlingarna.

Nordax image

Johan Engkvist - Bolånechef på Nordax Bank


Är det en fördel att ha en medsökande?

Det är alltid en fördel att ha en medsökande när du ansöker om bolån. Det är absolut inget krav på Nordax men eftersom bådas inkomster och ekonomiska förutsättningar räknas in, har ni större möjlighet att klara av kalkylen, få en lägre ränta, ett högre lånebelopp och bättre villkor. En medsökande kan vara din partner, sambo eller make/maka.

Vad händer om jag har betalningsanmärkningar?

Till skillnad från storbankerna kan du ansöka om bolån hos Nordax även om du har betalningsanmärkningar eller inkassokrav.

“Vi gör alltid individuella bedömningar på alla låneansökningar. Vi tittar inte så mycket på historiken utan ser mer till helheten och din framtida betalningsförmåga. Vårt mål är att hitta en lösning som är anpassad efter din situation, att säkerställa att du får ett lån som du har råd till helt enkelt, säger Johan.”

Läs mer och ansök om bolån

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank