Fler artiklar

Kan jag få bolån om jag har betalningsanmärkningar?
  • om bolån
  • bostad

Kan jag få bolån om jag har betalningsanmärkningar?

Vill du köpa bostad men råkat ut för en betalningsanmärkning? Det kan kännas frustrerande att nekas lån p.g.a. av ett misstag. För en betalningsanmärkning behöver faktiskt inte innebära att din ekonomiska situation är dålig just nu. Det viktiga är trots allt din framtida betalningsförmåga. Det anser vi på Nordax Bank som kan erbjuda bolån även till dig med betalningsanmärkningar.

“Precis som andra banker gör vi en kreditvärdering för att avgöra din framtida betalningsförmåga men vi ser till helheten och hänger inte upp oss på en enskild betalningsanmärkning, säger Johan Engkvist som är Bolånechef på Nordax Bank.”

Läs mer och ansök om bolån


Vi gör en individuell bedömning av din låneansökan

Eftersom de traditionella bankerna använder sig av automatiserade processer där kreditupplysningen är det första steget, blir det ofta avslag direkt om du har betalningsanmärkningar - även om du har stabil inkomst. Nordax har därför specialiserat sig på att göra individuella prövningar på låneansökningar. Efter att du ansökt om bolån på vår webbsida, ringer vi upp dig för att få en mer komplett bild av din ekonomi och situation.

Läs mer och ansök om bolån


“Vi gör alltid individuella bedömningar på alla låneansökningar och det är viktigt att vi får en korrekt bild av din situation. Har du en betalningsanmärkning, berätta hur det gick till. Vi tittar inte så mycket på historiken utan fokuserar mer på din framtida betalningsförmåga. Det viktiga för både oss och din säkerhet är att i slutändan att din ekonomi ska klara av boendekostnaderna, säger Johan.”

Nordax image

Johan Engkvist - Bolånechef på Nordax Bank


Om betalningsanmärkningar

  • Vad är en betalningsanmärkning? En betalningsanmärkning är en notering hos kreditupplysningsföretagen om att en person eller ett företag inte har betalat sina lån, räkningar eller andra skulder i tid.
  • Vad innebär en betalningsanmärkning? En betalningsanmärkning innebär att du anses ha en försämrad kreditvärdighet och det blir svårare att teckna hyreskontrakt, skaffa abonnemang eller ta lån. Anmärkningen utfärdas via kreditupplysningsföretagen, efter utslag om betalningsföreläggande av Kronofogden, och syns i din kreditupplysning. De vanligaste kreditupplysningsföretagen är UC, Creditsafe och Bisnode.
  • Hur länge finns betalningsanmärkningen kvar? En betalningsanmärkning finns kvar i tre år för privatpersoner. Men om skulden inte är betald kan betalningsanmärkningen förlängas.

Läs mer och ansök om bolån

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank