Fatta snacket innan bolånet

Ladda ner vår Banklingo-plugin som förklarar och direktöversätter svåra bankord till fem olika språk när du surfar online.

Prova plugin

Är du en blivande gäldenär? 

Vi vet, gäldenär är förmodligen inte ett ord du slänger dig med dagligen. Det låter nästan lite som något från förr - typ borgare, bönder och så... gäldenärer? Eller? Kan det vara något man använder till matlagning? Äsch, sluta gissa*. Ladda ner vår nya Banklingo-plugin istället som förklarar och direktöversätter krångliga bankord till fem olika språk när du surfar online. Sedan blir det i alla fall lite enklare att hänga med i banksnacket!

*För dig som blev nyfiken: När du lånar hos banken är du gäldenär. Gäldenär är någon som har en skuld till någon annan. 

Christoffer hjälper dig förstå ALLT inför ditt bostadsköp

Att förstå hur ett bostadsköp fungerar är inte helt enkelt - speciellt om du är ny i Sverige och kanske van vid att det går till på ett annat sätt. Christoffer Asplund, bolånehandläggare på Nordax Bank upplever att vissa tar lite väl lätt på det där med bostadsköp och bolån - trots att det antagligen är ens livs största affär.

Läs mer

Hyra eller köpa bostad?

Hyresrätt, bostadsrätt, andrahand... vilka är egentligen för- och nackdelarna med de olika boendeformerna? Låt oss reda ut!

Läs mer

En man som dricker kaffe

Hur ska jag tänka i en budgivning?

I Sverige blir det oftast budgivning när du ska köpa en bostad. Säljaren hoppas på ett högre pris än det som står i annonsen. En budgivning kan vara stressande när du väl fastnat för en bostad du gillar.

Därför är det bra att förbereda sig på hur en budgivning går till och hur du kan tänka för att öka chanserna att vinna - utan att gå över din maxgräns.

Läs mer

Tjej kollar mobilen