När betalas mitt lån ut?

Om du har fått ett privatlån godkänt av oss tar det 1–4 dagar innan du har pengarna. Har du tagit ett bolån betalas beloppet ut samma dag som du tillträder din nya bostad.

Privatlån
Om du har tagit ett privatlån hos oss tar det 1–4 dagar innan pengarna finns på ditt konto. För att vi ska kunna göra utbetalningen behöver du först ha skickat in låneavtalet med din underskrift och eventuella dokument som vi bett dig att komplettera med.
Efter att vi har fått in alla handlingar gör vi en sista kontroll, till exempel av kontonumret dit utbetalningarna ska gå för att bekräfta att det faktiskt tillhör dig.

Läs mer om vårt privatlån

Bolån och refinansiering av bolån
Om du har tagit ett bolån hos oss betalar vi ut pengarna samma dag som du får tillträde till bostaden. För att vi ska kunna göra utbetalningen behöver vi först ha fått in ditt underskrivna låneavtal och eventuella kompletteringar som vi bett om.
Du och säljaren kommer överens om tillträdesdag. Då träffas ni tillsammans med mäklaren för att skriva under likvidavräkning, köpehandlingar och ta emot nycklar. Om säljaren har lån med bostaden som säkerhet löser vi dem samma dag.
Om du refinansierar ett befintligt bolån kan handläggningstiden variera, beroende på hur lång tid det tar att få in eventuella kompletteringar och att göra en fysisk värdering av bostaden. Så snart handläggningsprocessen är klar trillar pengarna in på ditt konto.

Läs mer om vårt bolån

Tillbaka till FAQ

Blev din fråga besvarad?