Alla artiklar

Så klarar du att jobba hemifån med din partner
  • boendeekonomi

Så klarar du att jobba hemifån med din partner

Plötsligt jobbar ni båda hemifrån. Det var lugnt när en av er gjorde det. Men nu är det en ny situation som kanske inte alltid är så enkel. Lina är en av dem som jobbar hemma med sin sambo och dessutom på en liten yta. Här delar hon med sig av sina erfarenheter och råd.

Prata med varandra

"Vi bor i en 1,5:a så risken att störa varandra och bli irriterad blir därmed större. När vi vill och önskar olika saker så blir det lätt att man stör sig. Till exempel om tv:n är på, eller om någon inte stänger dörren till toan och kissandet hörs, speciellt under Teams/Zoom-möten", säger Lina och fortsätter "Det är viktigt att båda är tydliga med sina behov och informerar. Om en är jobbstressad och inte förklarar helt kan det lätt blir att det går ut lite över den andre."

Gör saker var för sig

Utgå inte från ni alltid ska äta lunch tillsammans för att ni båda är hemma varje dag. Kanske känner någon av er att det vore skönt att gå en promenad ensam på lunchen för att få egentid. När man inte är iväg på olika håll blir det ännu viktigare att se till att göra saker på egen hand. "Vi gör annat med som att träna var för sig. Vi har hobbies och träffar vänner. Så det finns alltid något att prata om", säger Lina.

Ha roligt på hemmakontoret

Eftersom du inte har något annat val än att jobba i samma rum som din partner, är det en bra idé att utnyttja fördelarna. "Passa på att kramas och vara fysiska när tillfälle ges under dagen och skratta tillsammans. Kanske kolla en serie under en paus?", tipsar Lina.

Ta vara på tiden tillsammans

Återigen så gäller det att se det positiva i situationen. Så mycket tid som ni har tillsammans kommer ni antagligen inte ha i framtiden. "Vanligtvis spenderar man mer tid med kollegor om dagarna men nu får man en chans att vara utan att det blir stressigt. Man behöver inte skynda eller känna att det måste vara så bra kvalitetstid. Värsta lyxen att få ta det sakta och lugnt, hinna prata och planera tillsammans", menar Lina.

Kolla in vår klädkollektion för hemmajobb och fler tips:

Det nya vanliga

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank