Alla artiklar

Nordax Image

  Spara till pensionen

  Pensionen är något som kommer dig till nytta på ålderns höst, när du har slutat jobba och livet går in i ett nytt skede. Men, många vet inte hur det fungerar. Vad ingår i pensionen, vad står egentligen i det orangea kuvertet och hur påbörjar man ett eget pensionssparande? – Vi har svaren.

  Allmän pension

  Den allmänna pensionen tjänar du in när du jobbar, studerar eller är föräldraledig och beror på flera saker – hur länge du arbetar, hur mycket du tjänar och hur det går för dina premiepensionsfonder och för Sveriges ekonomi. Din intjänade allmänna pension hittar du i – just det – det orangea kuvertet.

  Tjänstepension

  På arbetsplatser med kollektivavtal betalar arbetsgivaren in pengar till din tjänstepension. Om du har jobbat hos flera arbetsgivare inom olika avtalsområden kan du ha mer än en tjänstepension.

  Eget pensionssparande

  Trots alla förmåner som den allmänna pensionen och tjänstepensionen ger är det fortfarande bra att starta ett eget pensionssparande – en buffert. Säg att du går i pension vid 65 års ålder och utöver pensionen vill leva på dina sparade slantar i säg – 20 år. Då är det bäst att börja spara pengar redan idag. Det kan låta som en monumental uppgift men lugn, det är egentligen inte så svårt. Sätt in en summa pengar varje månad på ett sparkonto med ränta så kommer ditt sparande växa månad för månad, år för år. Vilken tur sen att vi på Nordax har sparkonton med bra ränta som passar ett pensionssparande som handen i handsken. Varför inte börja där?
  Nordax Bank
  Nordax Bank AB (publ)
  Organisationsnummer: 556647-7286
  Styrelsens säte: Stockholm
  +46 (0) 8-508 808 00
  nordaxgroup.com