Alla artiklar

10 billiga och roliga saker att göra på semestern
  • spartips

10 billiga och roliga saker att göra på semestern

Behöver du tips på roliga saker att göra i sommar som inte får kosta skjortan? Här är några prisvärda och roliga sommarfavoriter:

1) Ta tåget en timme bort

Gör en dagsutflykt och ta tåget till närmaste samhälle, by eller stad och gärna till något ställe du inte utforskat tidigare. Det brukar vara både inspirerande och avkopplande med ett miljöombyte.

2) Bjud in dig själv till vänners sommarställen

Känner du någon med ett mysig sommarstuga och som även skulle uppskatta ditt besök? Ta chansen, bjud in dig själv och erbjud att laga mat och hjälpa till! Ett annat tips är att byta bostad med varandra en tid. Kanske har du en vän på landsbygden som skulle vilja pröva på stadslivet under sommaren?

3) Hyr en liten båt

Har du en längtan till havet men ingen båt? Det finns flera sajter som till exempel skipperi.se, där du kan hyra en båt en dag eller en vecka. Hyr du en mindre båt kan du komma relativt billigt undan.

4) Byt bostad med någon

Har du vänner i andra delar av Sverige som vill uppleva något annat? Byt bostad under en tid! Det finns även sajter för detta. Hembyte, Homelink och Intervac. Ett måste är då även att se filmen “The Holiday”.

5) Förvandla hemmet till lyxhotell

Drömmer du om att bo på lyxhotell? Med små medel kan du fixa hotellkänslan hemma. Sängen på femstjärniga hotell brukar vara något extra. Kolla på Youtube hur du bäddar som en i en femstjärnig svit och lyxa till det med stora kuddar. Rensa undan saker som ligger framme och viktigast av allt, fixa till en maffig hotellfrukost med nybakat bröd, våfflor mm.

6) Renovera

Är det något du velat fixa hemma men som inte blivit av? Det blir lätt så. Men nu när du är ledig finns alla möjligheter i världen. Behöver du måla om dörrar eller stolar? Då är sommaren ett utmärkt tillfälle. Passa på att ta ut dem och slipa och måla utomhus. Ett råd för att komma igång är att ta en sak i taget och sätta upp mål för vad du ska bli klar med just den dagen. Glöm inte att fira varje gång du uppnått ett delmål.

För fler tips inför renovering läs: Checklista: Så renoverar du för att öka värdet på bostaden

7) Cykelsemestra

Med cykel kan du komma långt utan att det kostar. Om du även gillar att tälta blir det en riktigt billig semester. Det finns många fina cykelleder i hela Sverige från Skåne till Lappland:

  • Kattegattleden Göteborg – Helsingborg
  • Gotland
  • Längs Göta kanal
  • Sydostleden Växjö – Simrishamn
  • Dalslandsleden Vänersborg – Vänersborg
  • S:t Olavsleden Sundsvall – Trondheim
  • Kustlinjen Öregrund – Västervik
  • Rörbäcksnäs cross country-cykling och Sälen

Här hittar du lite tips inför din cykelsemester: https://www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/cykling/

8) Fynda på loppis

Gör en nostalgitripp genom att besöka loppisar. Det är spännande. Du vet aldrig vad du kan hitta där. Plus att det är bra för miljön med second hand. Här finns loppisar samlade: svenskaloppisar.se

9) Möblera om

Är du lite trött på din lägenhet? Du behöver faktiskt inte måla om eller flytta bara för det. Det kan räcka med att möblera om. Ett rum kan bli luftigare och få en helt ny atmosfär bara av att soffan flyttas till ett nytt ställe. Våga experimentera!

9) Övernatta utomhus

Att sova under bar himmel är underskattat och framförallt billigt. Om du aldrig testat, är det dags att göra det. Ta med dig någon om det känns läskigt. Se även till att välja något ställe där det inte finns så mycket mygg.

10) Rensa garderoben

Det kommer inte vara sol varje dag i sommar. Under en regnig dag kan det vara läge att rensa i garderoben och sälja det du inte använder på till exempel sellpy.se. Du kommer känna dig oerhört nöjd med dig själv när du gjort dig av med sånt du inte använder.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank