Fler artiklar

Testa dig själv: Är du en entreprenör?
  • boendeekonomi

Testa dig själv: Är du en entreprenör?

Drömmer du om att bli din egen chef? Du är inte ensam. Sverige slog nytt rekord igen för antal nystartade företag. Under 2021 registrerades 78 711 företag som är en ökning med 7,1 % jämfört med året innan (källa: Bolagsverket). Men vad krävs egentligen för att bli en framgångsrik entreprenör? Vi har listat 9 viktiga egenskaper. Känner du igen dig?

Svårt att få bolån som egenföretagare? Ansök om Nordax Bolån


1) Du älskar det du gör

Din affärsidé bygger på din besatthet och kunskap för något du brinner för. Du ha roligt när du jobbar. Ja, du tänker kanske inte ens på jobbet som ett jobb?

2) Du har inre kontroll

Du har en stark känsla av inre kontroll och är övertygad om att du styr ditt liv och att dina handlingar gör skillnad. Detta hjälper dig se affärsmöjligheter och du vågar satsa.

3) Du är driven

Du kännetecknas av starkt självförtroende i det du gör. Du kör på oavsett om många säger att idén blir tuff att genomföra. Omgivningens pessimism kan till och med vara bränsle för dig att bevisa motsatsen.

4) Du grämer dig inte

Som entreprenör är det nästintill omöjligt att alltid lyckas men du ältar inte misslyckanden. Istället för att slänga in handduken ser du motgångar som vägledande lärdomar för att komma närmare ditt mål.

5) Du vänder på varje krona

Du har siktet inställt på god lönsamhet och hittar ständigt sätt att optimera för det. Du pressar ut så mycket som möjligt av den tid och de pengar du lägger ner. De lägst hängande frukterna plockar du såklart först.

6) Du tar risker

Du vågar ofta saker som andra inte vågar. Du vet att om du inte tar risker, kan du inte heller vinna mot dina konkurrenter. Det klassiska ordspråket "Friskt vågat hälften vunnet" stämmer bra in på ditt mindset.

7) Du har koll på trender

Du ser trender i din bransch och i omvärlden före alla andra. På så vis har du alltid en försprång gentemot dina konkurrenter.

8) Kunden är din vän

Du ser till att dina kunder blir nöjda och stannar kvar. Transparens och ärlighet är ditt motto eftersom du siktar på långsiktiga win-win relationer.

9) Nätverkande är din superkraft

Du har förmågan att få människor att öppna upp och har känsla för balansen mellan att lyssna och att prata själv. Du är målinriktad och fokuserar på dem som du kan ha nytta av och som har nytta av dig.

Behöver du bolån men är egenföretagare eller utan fast anställning? Ansök här


Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank