Bolån trots betalningsanmärkning

Räkna på ditt bolånAnsök om ett lånelöfte

 

Behöver du ett bolån men råkat ut för en betalningsanmärkning? Med storbankernas automatiska processer blir det oftast avslag direkt. Men en betalningsanmärkning behöver inte betyda att din ekonomiska situation är dålig just nu. Det viktiga är din framtida betalningsförmåga. Vi har därför specialiserat oss på att göra mer individuella prövningar på låneansökningar. Efter att du ansökt om bolån på vår webbsida, ringer vi upp dig för att få en mer komplett bild av din ekonomi och situation.

 

Frågor och svar

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning innebär att du får en försämrad kreditvärdighet, vilket gör att det blir svårt att teckna hyreskontrakt, skaffa abonnemang eller ta lån. Anmärkningen registreras hos Kronofogden, men det är inte de som utfärdar själva betalningsanmärkningen. Den utfärdas via kreditupplysningsföretagen och syns i din kreditupplysning i tre år. De vanligaste kreditupplysningsföretagen är UC, Creditsafe och Bisnode.

Du kan läsa mer om detta bland våra vanligaste Frågor och Svar

 

Den automatiserade processen utesluter de med betalningsanmärkningar

För dig som har en betalningsanmärkning och ansöker om lån kommer kreditupplysningen snabbt att bli ett hinder. Eftersom kreditupplysningen är den första delen av en ofta automatiserad ansökningsprocess så tar det tyvärr i många fall stopp här om man har betalningsanmärkningar. Även om du som söker har en stabil inkomst.

 

Bolån

Ansök om bolån trots betalningsanmärkning

På Nordax tar vi också en kreditupplysning när nya kunder ansöker om lån, men till skillnad från många andra banker så stirrar vi oss inte blinda på historiken, utan tittar främst på den framtida betalningsförmågan.

Efter att du skickat in en ansökan via vår webbsida ringer en av våra bolånespecialister upp dig för att få en mer komplett bild av din ekonomi. Vi lägger stor vikt vid samtalet med våra kunder eftersom vi då får en mer nyanserad bild av varje persons situation och behov. Därför kan vi i många fall ha överseende med betalningsanmärkningen.

Bostad

Hur Nordax kan hjälpa dig

Hos oss kan du som har betalningsanmärkningar få hjälp med ett helt nytt bolån eller en utökning av ditt nuvarande bostadslån för att samla ihop dyra lån och krediter. Här har du din bostad som säkerhet, vilket i kombination med att vi alltid fokuserar mest på din framtida betalningsförmåga, ger många fler chansen att köpa sin egen bostad eller få en stabilare privatekonomi. 

Läs mer om att samla lån med bostaden som säkerhet

Läs mer om bolån