Pepplån

I somras erbjöd vi ett helt nytt typ av lån som inte alls handlade om pengar, utan om ren och skär pepp. Vi tycker det är viktigt att kunna bidra med lite pepp i dessa tider. Kolla gärna på filmerna nedan så förstår du vad vi menar.

 

Robotkollega-lånet

För många av oss kommer hösten innebära fortsatt distansarbete. Även om det funkar oväntat bra, så blir det ju lite ensamt och långtråkigt ibland. Därför lånade vi ut Robotkollegan som nog kan vara världens bästa kollega. 

Enligt vår senaste NOVA undersökning saknar 67 % interaktionen med kollegorna när de jobbar hemifrån. Förutom att skaffa sig en Robotkollega, finns det andra saker som är bra att tänka på vid distansjobb. Vår HR-chef Carolina Åberg tipsar...

LÄS CAROLINA ÅBERGS 5 TIPS FÖR DISTANSJOBB >>

 


Skulle du vara intresserad av att veta mer om själva roboten, surfa in på https://www.thecraftyrobot.net

Peptalk-lånet

Vad är ”lagom” mycket information för ett barn i kristider? En av alla som fick ett peppande lån i form av psykologen David var ensamstående pappan Måns. David gav honom tips på hur han kan prata med sina barn om den oro som lätt uppstår i familjer i dessa tider. Vi är övertygande om att Måns dialog med barnen kommer gå som en dans framöver!

LÄS DAVIDS TIPS HÄR >>

Distanskranslånet

Midsommarfirandet blev lite annorlunda i år. Eftersom det är viktigt att hålla avstånd just nu tog vi fram Distanskransen - en midsommarkrans i XXL som hjälpte till att hålla tvåmetersregeln under firandet. Säkerhet i fokus, men visst tillför den även ett extra humor-element till firandet?

Målislånet

Den här sommaren skulle det blivit en fotbollsfest i Europa. Så blev det som bekant inte. Men för Olle och Alfred från Varberg blev det en fullträff ändå, närmare bestämt en fotbollsträning med Thomas Ravelli. Lycka till framöver med fotbollskarriärerna, killar!

Ett oförglömligt 100-års firande

Felix tyckte att hans gammelmormor Marianne skulle firas ordentligt. Så när hennes favorit Måns Zelmerlöw plötsligt dök upp blev det ett oförglömligt ögonblick för hela familjen. Grattis Marianne!

 

12 sjuksyrror fick annat att tänka på

RAW comedy club vet hur ett riktigt Pepplån ska levereras. Arbetskamraterna från intensivvårdsavdelningen fick en härlig kväll tillsammans med de tre humorgenierna Mårten Andersson, Josefin Sonck och Nisse Hallberg. "Man har inte använt skrattmusklerna på ett tag, så det var verkligen guld värt". Det är vad vi kallar pepp!

Elin fick låna Musse

Hittills har det blivit två inställda maraton för Elin men efter en träningsrunda med en av Sveriges bästa långdistanslöpare Mustafa Mohamed hoppas vi att Elin känner sig peppad för framtida lopp. Heja, heja!

Så här går ett Pepplån till

Du skickar in en låneansökan med en motivering. Sedan kommer vi titta igenom alla ansökningar och välja ut de som vi upplever har störst behov av lite extra pepp just nu. Vi kommer utse minst en person för varje lån, för vissa lån fler. Om det blir dig vi väljer kommer vi kontakta dig via epost eller telefon så planerar vi tillsammans för hur upplevelsen ska bli så bra som möjligt.