Fler artiklar

7 nyårslöften som ger dig ett rikare liv
  • spartips

7 nyårslöften som ger dig ett rikare liv

Nytt år, nya möjligheter brukar man säga. Och varför inte ta chansen nu när ett blankt blad ligger framför dig? Här är våra bästa förslag på nyårslöften som du kommer kunna hålla

Bjud på ett leende

Vi börjar med något enkelt. Börja dagen med att le mot dem du möter. Detta kan kännas lite ovanligt och ansträngt i början. Men precis som annan träning kan du bygga upp smil-musklerna också. Tillslut kommer det att kännas helt naturligt. Det fina med detta är att personen du ler mot med största sannolikhet kommer att bli glad och le tillbaka. Se där, du har nu satt igång en positiv spiral!

Fixa matlåda

Nu trappar vi upp svårighetsgraden. Andra nyårslöftet handlar om att spara pengar genom att ta med dig matlåda till jobbet. Det gäller att börja på en lagom nivå. För den som inte brukar ha låda kanske en dag eller två kan vara en bra start? Gå inte ut för hårt. Ett tips är att t.ex. göra en stor lasagne och frysa in portionsbitar.

Testa shoppingdetox

Köper du ofta sådant du redan har eller egentligen inte behöver? Då kan du testa en shoppingdetox. Undvik att shoppa under en månad med undantag för mat. Detoxen gäller konsumtion och inte fasta kostnader. Du får betala ev. räkningar, hyra osv. Gör såhär: Detox för en shoppingfri månad

Avsluta abonnemang

Hur många av de streamingtjänster du har använder du fullt ut? Visst finns det någon du inte använder alls? Vad sägs om att avsluta några av dem? Uppdrag: Ladda ner Appen Mina Tjänster som samlar alla abonnemang mobilabonnemang, streamingtjänster, elavtal och försäkringar. Gå igenom vad du har och avsluta sånt du inte använder. Du kan avsluta eller byta till billigare avtal direkt i appen.

Samla lån i ett bolån

Har du många olika lån? Då tycker vi att du ska samla dem i ett större lån. Det innebär både bättre koll och lägre räntekostnader. Äger du en bostad är det smartast att utöka bolånet och samla lånen där. Hos oss på Nordax kan du ansöka om att samla i ett bolån även om du inte har fast anställning eller om du råkat få en betalningsanmärkning. Läs mer om samla lån här.

Starta en träningsgrupp

Spara pengar och skippa gymkortet. Starta istället en träningsgrupp i området du bor i. Sätt upp en lapp i porten och föreslå en dag, tid och plats för att springa/träna tillsammans. Uppslutningen kanske inte blir jättestor första gången men sen kan ryktet spridas supersnabbt. Känner du att den intensiva träningen inte riktigt din grej? Då kan en promenadgrupp vara gott nog.

Sänk dina elkostnader

Elpriserna är fortsatt skyhöga men det finns effektiva knep att spara el. Visste du t.ex. att en tvätt i 40 grader kräver bara hälften så mycket el som en tvätt i 60 grader? Sänk dina elkostnader under 2023, tipsen hittar du här: 12 sätt för att sänka dina elkostnader.

Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank