Amorteringsklappen - årets julklapp 2023

Bakmaskin, VR-glasögon, hörlurar eller en robotdammsugare? Är det verkligen fler sådana här saker vi behöver i år? Verkligen inte! Skippa de onödiga klapparna och ge bort något som gör nytta på riktigt - en amortering (eller en liten del av en amortering)! Ladda ner presentkortet, fyll i amorteringsbeloppet du vill ge bort och toppa med ett härligt julklappsrim. Presentkortet är såklart fritt att använda oavsett vilken bank du är kund i. Det funkar nämligen så att du själv swishar amorteringsbeloppet till personen som fått amorteringsklappen av dig.

Förslag på ett julklappsrim
"Din julklapp behöver ingen paketering. Här får du en härlig ......."

Ladda ner presentkort

Amorteringsklappen

"Du önskade dig en ny möblering men istället får du en ..."

Kanske är en amortering det mest romantiska du någonsin kan ge.

Amorteringens historia

Det sägs att "Amortering" härstammar från det latinska ordet "Amor" som betyder kärlek och att den användes friskt av medeltidens riddare i samband med uppvaktning. Amorteringen var ett sätt att visa kärlek och uppskattning och ansågs som en av de mest exklusiva och eftertraktade gåvorna man kunde få.

Det saknas dock bevis för att ovan stämmer. Vissa menar att det var en bank som hittade på allt. Men ingen vet egentligen helt säkert hur det ligger till.

Amorteringens historia
Nordax Bank

NOBA Bank Group AB (publ)

Organisationsnummer: 556647-7286

Styrelsens säte: Stockholm

+46 (0) 8-508 808 00

www.noba.bank