Äldre par

VI FINNS 

För dig

Vi vill att du som kund ska känna dig trygg och välinformerad. Har du frågor eller funderingar finns vi alltid bara ett telefonsamtal bort.

 Mina sidor 

På Mina sidor hittar du den samlade informationen om ditt privatlån eller sparande.

 

LOGGA IN

 Vanliga ärenden för dig som har ett lån eller sparar hos oss

 • Ansök om tilläggslån

  Tilläggslån

  Har du ett välskött lån hos oss erbjuder vi dig att enkelt ansöka om en utökning av ditt befintliga lån. Du betalar ingen ny uppläggningsavgift och kan ansöka om ett totalt lånebelopp på 600.000 kr, inklusive ditt nuvarande lån. Om det totala lånebeloppet överstiger 400.000 kr krävs en medsökande. 

  Enda kravet för att ansöka är att du gjort minst 3 månadsbetalningar i följd.

  Ansök om ett tilläggslån

  Ansökan är inte bindande, alla detaljer kring det nya lånet kan du ta ställning till när du får ditt nya erbjudande.
  För snabbaste process, välj att signera ditt skuldebrev elektroniskt. Räntesättningen baseras på lånets storlek och kreditprövningen vid varje ansökningstillfälle, därför kan räntan på det nya totala lånet ändras.

  Har du fått en kod i din månadsavi eller i ett erbjudande fyller du i den nedan, annars ange att du saknar kod. 

 • Till sidans topp
 • Betalningsfri månad

  Stora utgifter har en tendens att komma samtidigt. Då kan det vara skönt att veta att du har möjlighet att ansöka om två betalningsfria månader per år.

  När du tar en betalningsfri månad kommer din kapitalskuld att öka något eftersom räntor och avgifter läggs till kapitalskulden. Även ditt månadsbelopp kommer att öka för att du ska kunna betala av hela lånet på samma tid som du bestämde när du tog lånet. För att utnyttja en betalningsfri månad behöver  du betalat dina tre senaste månadsbetalningar i tid och du kan inte registrera två månader i följd.

 • Till sidans topp
 • Teckna Låneskydd

  Låneskydd

  Låneskydd är en frivillig försäkring som kan hjälpa dig med återbetalningen av ditt Nordax-lån om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Vid dödsfall kan försäkringsersättning lämnas med upp till 410.000 kr. Klicka på länken nedan för att ansöka, läsa mer och ta del av försäkringsvillkor med undantag och begränsningar.

  Läs mer och teckna låneskydd

    

  Utnyttja din försäkring

  För att göra en skadeanmälankan går du enklast in på försäkringsgivaren AXAs hemsida där du kan anmäla dina ersättningskrav. Du kan även printa ut och fylla i blankett nedan och skicka den till försäkringsgivaren AXA,
  Box 7439, 103 91 Stockholm. Har du frågor är du välkommen att kontakta AXA på 08-502 520 69.

  Säga upp din försäkring

  Försäkringen gäller för en månad i taget och förnyas automatiskt, om den inte i enlighet med försäkringsvillkoren sägs upp eller upphör av annan anledning.

  Vill du säga upp ditt Låneskydd kontaktar du oss på telefon eller skriver till oss. Försäkringen upphör då att gälla den sista dagen i aktuell månad eller det senare datum du anger. Du har även rätt att ångra försäkringen inom 30 dagar från att försäkringen tecknades, meddela oss i så fall muntligt eller skriftligt.

  Försäkringen upphör

  Försäkringen gäller för en månad i taget och förnyas automatiskt, om den inte i enlighet med försäkringsvillkoren sägs upp eller upphör av annan anledning.

  Försäkringsskyddet som gäller vid dödsfall upphör senast när du fyller 70 år. Övriga försäkringsskydd upphör då du fyller 65 år eller tidigare om du går i pension eller får ersättning som är att likställa med pension.

  För fullständig information om när försäkringen upphör, läs mer i Villkor Låneskydd och Förköpsinformation

   

 • Till sidans topp
 • Förlängd återbetalningstid

  Få en lägre månadskostnad när du förlänger din återbetalningstid

  Genom att förlänga din återbetalningstid får du en lägre månadskostnad. Det lägsta månadsbelopp du kan bli aviserad är 150 kr och en av låntagarna måste vara under 75 år när lånet slutbetalas. Tänk bara på att den totala kostnaden för lånet blir något högre när du förlänger återbetalningstiden.

  Ansök om att sänka din månadskostnad

  Du kan ansöka om olika återbetalningstid beroende på ditt lånebelopp. 
  Lånebelopp mindre än 30 000 kr: upp till 8 år
  Lånebelopp 30 000 - 500 000 kr: upp till 15 år

  Vi meddelar dig skriftligt, blir ansökan beviljad får du ett tilläggsavtal för signering.

 • Till sidans topp
 • Ansök om Autogiro

  Autogiro

  Betalar du med autogiro drar vi det aviserade beloppet från ditt konto den 28:e varje månad. Om den dagen infaller på en helgdag så görs dragningen närmaste bankdag före den 28:e. Skulle det av någon anledning inte fungera att dra pengar från ditt konto meddelar vi dig snarast så du inte missar betalningen.

  Byt till autogiro
 • Till sidans topp
 • Anslut dig till e-faktura

  Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig. Därför har du möjligheten att betala dina fakturor elektroniskt i stället för att få pappersfakturorna hemskickade. Tjänsten är kostnadsfri och du godkänner din faktura med ett klick på din internetbank varje månad. Kontakta din bank för mer information om hur e-faktura fungerar hos dem.

 • Till sidans topp
 • Erbjudanden till dig som kund

  Vi gillar nöjda kunder och bryr oss om våra kunders situation. Av den enkla anledningen vill vi också hjälpa dig att göra genomtänkta val i vardagen. Därför försöker vi alltid hitta samarbetspartners som har bra erbjudanden till dig som är kund hos oss på Nordax. Nedan kan du läsa mer om några av våra samarbetspartners. 

  Avtal24 – juridiska avtal online

  Vi samarbetar med avtal24 och är glada att kunna erbjuda dig som kund deras tjänster inom avtalsskrivning och familjejuridisk rådgivning till ett rabatterat pris. Är ni till exempel två låntagare på ett lån så föreslår vi att ni gör en behovsanalys hos avtal24. Då får ni besked om ifall det kan behövas ett så kallat regressavtal. Som kund hos oss får du kostnadsfri inledande familjejuridisk rådgivning och 20 procent rabatt på samtliga avtal som du skriver online eller med hjälp av en jurist hos avtal24. 

  Avtal24 är Sveriges ledande aktör inom digital juridik med missionen att göra juridiken tillgänglig för alla. Företaget tillhandahåller skräddarsydda avtal och juridisk rådgivning till privatpersoner och företagare online och via digitala kundmöten. Genom hög juridisk kompetens, innovativa tekniska lösningar och stort fokus på kundnytta kan avtal24 erbjuda marknadens mest tillgängliga juridiska tjänster.

  Refunder - Ger dig pengar tillbaka på dina onlineköp

  Vi på Nordax Bank gillar genomtänkta val – särskilt när det gäller din privatekonomi. 
  Därför har vi startat ett samarbete med Refunder.se, Sveriges största cash back-tjänst, för att ge dig pengar tillbaka varje gång du handlar i någon av de
  över 700 anslutna nätbutikerna.

  Ett tips är att sätta in pengarna du får tillbaka på ett sparkonto hos oss. Då får du extra mycket valuta för pengarna och bygger en buffert för framtiden.

  Vi har valt ut några erbjudanden där du som är kund hos oss får extra mycket pengar tillbaka. 

  Fortum - 1000 kr rabatt på elavtal med 100% förnyelsebar el

  Vi hjälper gärna dig som kund att göra genomtänkta val i vardagen, som är bra både för din plånbok och för vår miljö. Vi bryr oss om miljön och vill uppmana till klimatsmarta val, något vi själva också prioriterar. Därför samarbetar vi nu med Fortum som ger dig, som är kund hos oss på Nordax, 1000 kr i rabatt när du tecknar ditt elavtal hos dem. Självklart med 100% förnyelsebar el från sol, vind och vatten. 

  Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder sina kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. 

 • Till sidans topp

Vanliga ärenden för dig som är sparkund och saknar BankID

 • Insättningar på ditt sparkonto

  Insättningar görs till ditt Nordax kontonummer, de första fyra siffrorna är clearingnummer. Kontonumret hittar du när du loggar in på Mina sidor. De finns även på ditt kontobevis och annan korrespondens. Du kan sätta in totalt 950.000 kr hos oss. Bekräftelse på din insättning hittar du på Mina sidor.

  Insättningsgarantin ger dig rätt till ersättning för de pengar du satt in, inklusive räntan fram tills garantin utlöses. Maximal ersättning uppgår till 950.000 kr. Pengarna utbetalas av Riksgälden inom 7 arbetsdagar från det att insättningsgarantin inträdde.

 • Till sidans topp
 • Göra uttag från ditt sparkonto

  Du kan enkelt göra uttag genom att logga in på Mina sidor. Där kan du även flytta belopp mellan konton om du har fler sparkonton hos oss.

  Har du inte BankID kan du ladda ner blanketten och skicka den till oss tillsammans med giltig ID-handling.

  Pengarna överförs till det angivna kontot inom en till två bankdagar.

 • Till sidans topp
 • Ändra utbetalningskonto

  Vill du ändra ditt föranmälda utbetalningskonto för kommande utbetalningar skickar du den ifyllda blanketten till oss. Bifoga en kopia på giltig ID-handling. När ändringen är gjord skickar vi dig en bekräftelse.

  Om du ändrar utbetalningskonto i samband med uttag eller avslut kan det att dröja några dagar extra innan du har pengarna tillgängliga på ditt konto. 

 • Till sidans topp
 • Besked om saldo och ränta

  På Mina sidor kan du enkelt följa utvecklingen av ditt sparande.

  I mitten av januari skickar vi ut ett årsbesked till alla våra kunder. Där får du besked om föregående års ränteberäkning. Vi gör avdrag för eventuell skatt på räntan i enlighet med gällande lag och skickar deklarationsuppgifter till Skatteverket.

  Saknar du BankID och önskar besked om ditt sparande andra tider på året, fyll i dina uppgifter nedan så skickar vi ett kontobesked. 

  RÄNTEHISTORIK

  Beställ hem ett kontobesked
 • Till sidans topp
 • Avsluta ditt konto

  För enklast och snabbast möjliga process fyller du i formuläret nedan och väljer att signera med BankID. Vi skickar en länk och instruktioner till din e-mail inom ett par minuter, länken är giltig i en vecka.

  Har du inte BankID fyller du i formuläret, men väljer att få det hemskickat för signering. Bor du utomlands ber vi dig istället ladda ner blanketten och skicka den till oss. Om du inte signerar med BankID behöver vi en kopia av giltig ID-handling - bifoga en kopia om du inte gjort det vid ett tidigare tillfälle.

  När kontot avslutas kommer sparkapitalet, inklusive upplupen ränta att föras över till ditt föranmälda utbetalningskonto. Vi gör avdrag för preliminärskatt på räntan enligt gällande lag (f.n. 30 %) och skickar deklarationsuppgifter till Skatteverket. Till dig skickar vi en bekräftelse, med uppgifter om ränta och innehållen preliminärskatt.

  Fyll i formuläret
  Mitt saldo inklusive ränta önskas överfört till:*
  Jag önskar signera:*