Vi på Nordax

VI ÄR 

Nordax

En specialistbank som hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med.

 • Nordax verksamhet

  Nordax verksamhet i korthet

  Vi är en ledande nordisk specialistbank som erbjuder konkurrenskraftig in- och utlåning till cirka 150.000 privatkunder i Sverige, Norge, Finland och Tyskland. Vi har cirka 200 anställda och genom vår  centraliserade affärsmodell bedrivs hela verksamheten från vårt kontor i Stockholm.

  Nordax grundades 2003 och sedan dess har vi växt och format en organisation baserad på stort kunnande och engagemang. Vi är en specialistbank som genom ansvarsfull kreditgivning hjälper människor att göra genomtänkta val för ett liv de har råd med. Vi har specialiserat oss på ett fåtal produkter som  bolån, privatutlåning utan säkerhet samt sparkonton.

  Vi står under tillsyn av Finansinspektionen, www.fi.se och omfattas av den statliga insättningsgarantin på samma sätt som alla svenska banker och kreditmarknadsbolag. På vår koncerns webbplats kan du läsa mer om oss och vår verksamhet.

 • Till sidans topp
 • hallbarhet

  Vårt hållbarhetsarbete

  Hållbarhet är viktigt för oss på Nordax. Vår kärnverksamhet, ansvarsfull kreditgivning, är vårt mest centrala fokus i hållbarhetsarbetet. Att fortsätta erbjuda våra kunder lån de har råd med, samt ge allt som krävs för att man som kund ska kunna ta genomtänkta beslut är centralt för oss. Utöver ansvarsfull kreditgivning har vi identifierat följande fokusområden: medarbetarnas välmående, god affärsetik och effektiv resursanvändning.

  Vi är medlemmar i FN:s Global Compact och låter deras tio principer för ett ansvarsfullt företagande guida oss i vårt fortsatta hållbarhetsarbete, där vi vill vara med och bidra till att de globala hållbarhetsmålen uppnås.

 • Till sidans topp
 • Arbeta hos Nordax

  Arbeta hos oss

  Sedan starten 2003 har Nordax haft en stark tillväxt och utveckling. Tillsammans är vi cirka  200 medarbetare från Sverige, Norge, Finland och Tyskland som alla sitter samlade på vårt kontor i Stockholms innerstad.

  Vårt arbetsklimat kännetecknas av samarbete, arbetsglädje och engagemang. Vi har ett flexibelt förhållningssätt till våra medarbetares individuella behov och värnar starkt om jämställdhet, respekt och arbetsmiljö. Genom bred kompetens och stort personligt ansvar hos våra medarbetare har en företagskultur som bygger på delaktighet och beslutskraft vuxit fram.

  På Nordax-koncernens webbplats hittar du de lediga tjänster som finns för tillfället.

  Vill du arbeta hos oss och bidra till vår fortsatta utveckling – välkommen med din ansökan!

 • Till sidans topp
 • presskontakt

  Presskontakt

  Har du frågor om Nordax och vår verksamhet? Genom vår presskontakt ser vi till att du får prata med rätt person så att du kan få svar på dina frågor. Vi strävar alltid efter tydlighet, snabbhet och transparens så att varje omnämnande i media ska bli så korrekt som möjligt.

  Kontakta oss

  Vid frågor kontakta Andreas Frid
  Tel: +46 705 290 800
  E-mail: andreas.frid@nordax.se

 • Till sidans topp
 • Samarbeta med oss

  Samarbeta med oss

  Nordax samarbetar idag med flera andra kreditförmedlare och företag för att erbjuda lån till privatkunder. Tillsammans utvecklar vi nya erbjudanden för att skapa mervärde åt våra gemensamma kunder.

  Exempel på samarbetspartners: Lendo, Zmarta Group (Freedom Finance), och Sambla.

  Utöver detta har vi samarbetspartners som har bra erbjudanden till dig som är kund hos oss på Nordax.

  Kontakta oss

  Har ditt företag eller organisation frågor om samarbete?
  Kontakta: Jessica Jonung
  Tel: +46 8 690 18 06
  E-mail: jessica.jonung@nordax.se

 • Till sidans topp