VÅRT 

Privatlån

Lån från 15 000 kr upp till 600 000 kr

Ränta mellan 4,9% - 17,9%

Har du en idé du länge velat förverkliga? Vill du byta smålån och krediter mot ett lån för att minska dina månadskostnader? Vi på Nordax är specialister på privatlån baserade på varje individs förutsättningar. Tillsammans gör vi en noggrann och ärlig bedömning av din situation så att du känner dig trygg att du får ett lån som passar just din vardagsekonomi. Ett lån du har råd med helt enkelt.

Ansök Nu

 • Vad längtar du efter?

  Finns det något du länge funderat på att förverkliga? Vad det än är så finns vi på Nordax Bank här för att hjälpa dig med din nystart när du tänkt färdigt. Vi är specialister på ansvarsfull kreditgivning och gillar genomtänkta val.

  När ett privatlån kan vara en god idé

  Det finns inga gränser för vad som är en god idé, inte så länge den är genomtänkt. Vi tycker att man ska ha i åtanke att det kostar lite mer att låna, men ibland kan det vara värt det. När du har funderat färdigt och bestämt dig för att det du länge längtat efter ska genomföras, då finns vi här. När du får ett lån godkänt hos oss kan du vara säker på att vi har gjort en bedömning av att du har utrymme i din månadsbudget för att betala tillbaka på lånet. Det är ansvarsfull kreditgivning för oss.

  Vem kan låna pengar?

  Vi har några grundkrav för att vi ska kunna ta emot din privatlåneansökan. Du behöver vara över 20 år gammal, ha en fast årsinkomst på minst 150.000 kr, ha en fast anställning samt ha varit bosatt i Sverige i minst tre år. 

  Vårt erbjudande

  Vi erbjuder privatlån utan säkerhet från 15.000 kr upp till och med 600.000 kr. Vid belopp över 400.000 kr krävs att du har en medlåntagare på lånet. Ditt månadsbelopp styrs av räntan du får samt vilken återbetalningstid du har. Du väljer själv återbetalningstid (upp till 15 år) och räntan, som varierar mellan 4,90%-17.9%,  sätts individuellt. Vilken ränta just du får påverkas bland annat av ditt lånebelopp, din inkomst, befintliga lån och din ekonomi. En uppläggningsavgift på 400 kr och en administrativ avgift på 20 kr är kostnader som tillkommer. Våra lån återbetalas enligt annuitet med ett fast månadsbelopp varje månad. Det gör att du kan ha kontroll över din vardagsekonomi, det gillar vi.

  Låneexempel

  Här följer ett exempel som du kan använda för att jämföra vårt erbjudande med andra långivare. Exemplet gäller ett lån utan säkerhet på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år, där en administrativ avgift på 20 kr samt en uppläggningsavgift på 400 kr tillkommer, med en exempelränta på 8,90%. Det blir då en effektiv ränta på 9,91%. Under de förutsättningarna blir ditt månadsbelopp 2 091 kr och det totala beloppet att återbetala blir 125 460 kr. (feb 2018)

  Låna tillsammans eller låna själv

  Som med mycket i livet är det bättre att göra saker tillsammans. Möjligheterna till att få ett lån beviljat är ofta större om ni är två, och vid lån över 400 000 kr är detta ett krav. Samtidigt finns det flera saker du ska vara medveten om ifall du tar ett lån tillsammans med en annan person. Prata igenom allt så att ni båda är införstådda med vad det innebär innan ni skickar in en ansökan. Det viktigaste att komma ihåg är att ni blir lika ansvariga för att betalningarna sköts. I det fall din medlåntagare inte kan betala ”sin del” av lånet hamnar hela betalningsansvaret på dig. Varje person som står på lånet har alltså 100% betalningsansvar, inte hälften var.

 • Till sidans topp
 • Det ska vara värt det

  Att låna innebär alltid att det kostar lite mer i det långa loppet. Det tycker vi är viktigt att ha i åtanke när man ansöker om lån. Vi tycker helt klart att det är värt det om det man lånar till är något man länge längtat efter, eller om det innebär att man får en bättre balans i sin vardagsekonomi.

  Våra räntor

  Vi har räntor mellan 4.90-17.90%. Tänk på att den effektiva räntan säger mer om hur mycket du kommer att betala tillbaka på ditt lån totalt, medan den nominella räntan säger mer om ditt faktiska månadsbelopp. Den effektiva räntan är helt enkelt bättre att jämföra gentemot andra lån då den även täcker in eventuella avgifter.

  Återbetalningstid

  Vi tycker att det är upp till dig att bestämma hur du vill lägga upp ditt lån. Hos oss kan du till exempel välja en längre nedbetalningstid för att få en lägre månadskostnad. Det gör dock att den totala kostnaden för lånet blir något högre. Du kan även välja en kortare återbetalningstid, såklart. Vi har återbetalningstider upp till och med 15 år. För belopp under 30.000 kr erbjuder vi återbetalningstider upp till 8 år.

  När jag kan betala mer

  Du kan alltid amortera mer på ditt lån samt lösa ditt lån när du vill. Du betalar ränta fram tills dagen då du löser lånet.

  Om jag får svårt att betala

  Vi är specialister på ansvarsfull kreditgivning och gör alltid en sund värdering av din vardagsekonomi innan vi beviljar ditt lån. Men, det finns alltid en risk att man som kund får problem att betala tillbaka på sitt lån. Om det skulle hända har vi utbildad personal som finns här för att hjälpa våra kunder.

  Om jag vill låna mer

  Efter att du haft vårt lån i 3 månader går det bra att ansöka om ett tilläggslån. Kanske blev renoveringen dyrare än planerat, eller har du kanske tänkt länge på att göra den där extra investeringen?

  För att säkerställa att det finns utrymme i din månadsbudget för ett större lån så behöver vi samma information från dig som du lämnade när du tog ditt första lån.

 • Till sidans topp
 • Så här går det till

  Vår målsättning är att resan mot förverkligandet av din idé ska vara så smidig som möjligt. Vi försöker undvika papper och snigelpost så långt det går för att kunna fokusera på smidiga digitala processer.

  Frågor vi behöver svar på

  När du ansöker om lån hos oss är vi noga med att säkerställa att du har råd med lånet i förhållande till din månadsbudget. Av den anledningen kommer vi ställa frågor som rör din ekonomi; till exempel vad du har för inkomst, vilken arbetsgivare du har, om du är fast anställd, om du har någon betalningsanmärkning och så vidare. Om du får ett låneerbjudande från oss kommer du kanske behöva komplettera med mer information.

  Ansökan steg för steg

  Du är välkommen med din ansökan till oss, den kan du göra enkelt här på vår hemsida. I ansökan besvarar du de frågor vi behöver svar på för att kunna göra en rättvis bedömning av din ekonomi. När du skickat in din ansökan till oss kommer vi även att göra en kreditupplysning. Den kommer tillsammans med vår allmänna bedömning av din ekonomi leda till ett beslut om vi kan erbjuda dig ett lån eller inte. När du tagit ställning till vårt erbjudande behöver du godkänna våra villkor och signera ditt låneavtal innan vi kan överföra dina pengar.

  Supersmidigt med BankID

  BankID förenklar din hantering av lånet och är enkelt och säkert att använda. För att kunna signera låneavtalet digitalt samt för att kunna ha möjlighet till inloggning på Mina sidor, vår portal där du kan logga in för att få en bra översikt av ditt lån samt boka betalningsfri månad, krävs att du har BankID. 

  Vad tar tid och varför?

  Vi är måna om din ekonomi och vill säkerställa att det finns utrymme i din månadsbudget för ett lån. Av den anledningen tar vår kreditbedömning lite tid. För att förenkla processen och göra den snabbare rekommenderar vi att du väljer e-signering av ditt lån.

 • Till sidans topp
 • Kund hos oss

  Du som kund är vårt ständiga fokus. Ett bevis på detta är vår höga kundnöjdhet som vi alltid strävar efter att öka. Vi vill att du ska känna dig sedd och hörd. Därför finns vi alltid ett telefonsamtal bort om du har några frågor eller funderingar om ditt lån.

  Vårt låneskydd

  Vårt låneskydd är en frivillig försäkring som kan hjälpa dig med återbetalningen av ditt Nordax-lån om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Vid dödsfall kan försäkringsersättning lämnas med upp till 410.000 kr. Klicka på länken nedan för att ansöka, läsa mer och ta del av försäkringsvillkor med undantag och begränsningar.

  LÄS MER OCH TECKNA LÅNESKYDD

  Våra speciella erbjudanden till dig som kund

  Det ska löna sig att vara kund hos oss. Inte bara genom att du får ett lån du har råd med, utan även genom de erbjudanden som våra noga utvalda samarbetspartners kan ge dig. Målet är att göra det enkelt för dig att göra genomtänkta val i vardagen, som också är bra för din ekonomi. Klicka här för att se våra samarbetspartners och erbjudanden. Och du, hör gärna av dig till oss om du har tips på partners du skulle vilja att vi samarbetar med.

  Vårt hållbarhetsfokus

  Hållbarhet är viktigt för oss. Vårt största fokus inom vårt hållbarhetsarbete är, inte så otippat, ansvarsfull kreditgivning. För oss innebär det att utnyttja den kompetens och erfarenhet vi har i att göra grundliga kreditbedömningar. Hos oss får man ett lån man har råd med. Men, givet vår verksamhet finns alltid en inbyggd risk i att man som kund kan få problem med att betala tillbaka på sitt lån. Det arbetar vi varje dag för att motverka, men om det skulle ske så har vi utbildade medarbetare som hjälper dig som kund att hitta tillbaka på rätt bana igen.

  Utöver ansvarsfull kreditgivning så fokuserar vi på våra medarbetares välmående, god affärsetik samt effektiv resursanvändning. Kort och gott så vill vi vara en arbetsplats där människor trivs och mår bra. Utöver det arbetar vi alltid för att upprätthålla goda relationer till våra intressenter och för att ha minsta möjliga påverkan på vår miljö. 

 • Till sidans topp