Så köper du bostad utan fast anställning

Fasta anställningar har tappat status på dagens arbetsmarknad. Gig-jobben är här för att stanna – men storbankerna har svårt att ställa om.

Till skillnad från många storbanker tycker vi din arbetsform inte ska inte utgöra något hinder för att du ska kunna låna pengar till att köpa bostad. För oss är helhetsbilden av din ekonomi och dina framtidsplaner det viktigaste.

I gigekonomins kölvatten genomgår arbetsmarknaden en stor förändring. Länge var begreppet fast anställning drömmen för var och en – men delningsekonomin och digitaliseringen har bidragit till att kortvariga uppdrag blivit allt hetare. 16 procent av alla svenskar, nästan var femte person, har idag en tidsbegränsad anställning.

Vi ser en helt ny marknad som växer fram, där drömmen om att bli sin egen chef och få styra sin tid är eftertraktat. Många unga har bra idéer och driv och väljer att starta eget. Men även om affärsidéerna visar sig hålla i realiteten upplever vissa att de hamnar i kläm i när de söker bolån och inte får hjälp. Storbankerna är för standardiserade och har inte tid att lyssna.

Har din vanliga bank vänt dig ryggen skulle vi gärna ompröva storbankens bedömning. Räkna på bostadslån på vår hemsida eller ring en av våra bolånespecialister så kan vi diskutera hur vi tillsammans går vidare.

Taggar: Boendeekonomi
Kopiera länk: