Så här gör du när du vill låna pengar hos oss

När du bestämt dig för att göra slag i saken och förverkliga det du länge har funderat på så är du välkommen med din ansökan till oss. Men hur går det till, vilka uppgifter kommer du behöva ge oss och vad händer sen? I den här artikeln besvarar vi alla dessa frågor. 

När du ansöker om lån hos oss är vi noga med att säkerställa att du har råd med lånet. Vi börjar alltid med att göra en sedvanlig kreditupplysning, men till skillad från många andra banker så baserar vi inte våra bedömingar på enbart din historik. Istället tittar vi på hela din ekonomiska situation och följer därför upp din ansökan med att ställa frågor om till exempel vad du har för inkomst idag, var du jobbar, vilken anställningsform du har och så vidare.

Tips! Läs också vår artikel "Kan jag ta lån utan UC?"

När vi säkerställt att du har råd med lånet så återkommer vi med ett erbjudande i form av ett låneavtal (sk. skuldebrev) där alla uppgifter om lånet finns redovisade, såsom återbetalningstid, nominell och effektiv ränta, månadsbelopp, totalt belopp att betala tillbaka och så vidare. Kolla då igenom uppgifterna noga innan du signerar, det här är det sista steget som du behöver göra innan vi kan betala ut lånet till dig.

Hur lång tid hela processen tar beror till största delen på vilket val av signeringsmetod du väljer, där Bank-ID är det snabbaste. Om du har tagit ett privatlån hos oss tar det 1–4 dagar innan pengarna finns på ditt konto, medan våra bolån betalas ut samma dag som du får tillträde till bostaden.

Läs mer om våra olika lån och ansök här

Svar på vanliga frågor om våra lån

 

Kopiera länk: