Så här gör du när du vill låna pengar hos oss

När du bestämt dig för att göra slag i saken och förverkliga det du länge har funderat på så är du välkommen med din ansökan till oss. Men hur går det till, vilka uppgifter kommer du behöva ge oss och vad händer sen? I den här artikeln besvarar vi alla dessa frågor. 

När du ansöker om lån hos oss är vi noga med att säkerställa att du har råd med lånet. Av den anledningen kommer vi ställa frågor som rör din ekonomi; till exempel vad du har för inkomst, vilken arbetsgivare du har, om du är fast anställd, om du har någon betalningsanmärkning och så vidare. Ansöker gör du enkelt här på vår hemsida.

När du har skickat in din ansökan gör vi en kreditupplysning, som tillsammans med de uppgifter du lämnat står som grund i vår noggranna och ärliga bedömning. Till skillnad från storbankerna tittar vi inte bara på informationen i kreditupplysningen, utan på hela din ekonomiska situation innan vi vet om vi kan bevilja dig ett lån eller inte.

Om du får ett lån beviljat återkommer vi med vårt erbjudande i form av ett låneavtal (skuldebrev) där alla uppgifter om lånet finns redovisade, såsom återbetalningstid, nominell och effektiv ränta, månadsbelopp, totalt belopp att betala tillbaka och så vidare. Kolla då igenom uppgifterna noga innan du signerar, det här är det sista steget som du behöver göra innan vi kan betala ut lånet till dig.

Hur lång tid hela processen tar beror till största delen på vilket val av signeringsmetod du väljer, där Bank-ID är det snabbaste. Det beror även på om vi kommer behöva kompletterande uppgifter av dig under själva kreditbedömningen, se därför till att ange korrekta uppgifter vid ansökan.

Läs mer om våra olika lån och ansök här

Svar på vanliga frågor om våra lån

 

Kopiera länk: