Så blir du en stjärnsäljare

Samer Samir är inte bara Head of Sales på Nordax, han är också Årets ledare på företaget. Vi frågade vad som krävs för att bli en riktigt bra säljare och vad det är som driver den kanske mest målmedvetna av alla Nordaxare.

Hur kom du in på sales?

Som för många andra började det med att jag sålde Bingolotter åt fotbollslaget när jag var liten. Tack vare fotbollen lärde jag mig att jobba i team och när jag fick mitt första jobb inom sälj upptäckte jag att det var ganska likt där - ett lagspel där alla behöver prestera på topp för att lyckas som ett team. Jag hatade att ligga sist bland säljarna precis som jag hatade att förlora på fotbollsplanen.

Vad är mest givande med att vara säljare?

I’m all for the numbers. Jag gillar när det finnas en tydlig målsättning och en transparens med siffror. Det finns väldigt få saker som jag går igång på som att uppnå och överträffa mål. När vi lyckas med det är känslan top of the world - det blir tårta, champagne och jag ställer mig upp för att tacka alla för deras insatser - och kanske lovar ett nytt säljrekord!

Hur har säljet förändrats genom åren?

Det har gått från dörrknackning till mer digitalt i sociala forum. När jag knackade dörr back in the days hände det att jag blev inbjuden på en fika i köket, andra gånger blev man ombedd att dra åt skogen. Det fungerar likadant digitalt. Det gäller fortfarande att skapa ett förtroende och att jobba med emotionella faktorer, annars scrollar folk vidare i sina liv.

Som Head of Sales basar du över sälj-teamet på Nordax. Hur är det?

En mångfacetterad och häftig roll som kombinerar strategisk och operativ försäljning med ett högt kommersiellt fokus. Det är otroligt givande att få personer att växa och att få hela teamet att dra åt samma håll, men för mig är det inte succé förrän även resultatet visar det. Jag gillar att lova mina kollegor att vi ska uppnå ett givet mål, och sedan infria det. Och jag gillar att få med andra på resan.

Du är Årets ledare på Nordax. Grattis! Hur löd motiveringen?

Tack, det känns fantastiskt. Jag anses vara lyhörd och ha en ärlig approach till min och mina kollegors utveckling. Jag uppskattar att organisationen ser värdet med att jag hela tiden jobbar för att jag och människor i min omgivning ska bli lite bättre för varje dag.

Vad är en bra ledare för dig?

Att vara orädd och kunna balansera en tydlig förväntan med bra värderingar. Att kunna peka med hela handen och visa stort hjärta är en viktig kombination. Den högsta nivån av ledarskap når du när du får medarbetarna att jobba för dig, att vilja göra dig stolt.


Vilka är dina bästa tips till den som vill bli en stjärnsäljare?

Ta reda på avdelningens målsättning och ta sikte på bästa säljaren i teamet.
Sätt en egen lägstanivå, i linje med de bästa tre säljarna i teamet, som du aldrig hamnar under - oavsett om du är inne i en dip, har det jobbigt hemma, eller liknande.

  1. Utmana dig själv. Känner du dig osäker kan du träna på att bli mer orädd och självsäker med hjälp av talmanus och olika säljtekniker.
  2. Våga närma dig potentiella kunder genom att ställa öppna frågor så du kan anpassa din säljpitch utifrån kundens behov
  3. Våga bli lite personlig för att visa att du är nyfiken. Lyssna mer och prata mindre. OCH kom till avslut!

Vågar du anta utmaningen? Nu söker Samer fler medlemmar till sitt team. Läs mer om tjänsterna och ansök här: https://career.nordax.com/departments/sales

Taggar: Om oss Karriär
Kopiera länk: