Så blir bostadsmarknaden 2021

Bostadsmarknaden är stark, varken corona pandemin och den ekonomiska osäkerheten verkar bita. Priserna för bostadsrätter stiger och just nu finns inga tecken på att stigningen ska avta. Christoffer Asplund, Bolånespecialist på Nordax Bank, tror på en fortsatt het marknad.

– Vi kommer se en ökning i försäljningspris. Idag är det verkligen en het marknad och vi ser inte att det kommer bli några större förändringar, säger han. Christoffer menar att Nordax Banks bedömning är att människor inte kommer börja resa i större utsträckning förrän om två till tre år. Först då kan en avmattning på marknaden väntas.

– Vi tror på nya rekordsiffror i antalet försäljningar för året. Vi har under senaste året lärt oss uppskatta och värdera närheten till den svenska naturen och behovet av hemmakontor. Det kommer fortsatt vara en stor rörelse på marknaden då vi har blivit mer hemmakära och vi kommer fortsätta att investera i våra hem hellre än i resor, säger Christoffer Asplund.

Fortsatt tro på stigande priser

Även Hemnets köpbarometer för mars pekar på en allmän tro på en fortsatt stark bostadsmarknad, där 58% av bostadsköparna svarade att de tror på stigande priser kommande sex månader.

Vill du köpa bostad men har ingen fast anställning?

Enligt denna prognos ser det alltså ut som att det är läge att passa på att köpa innan priserna stiger ännu mer. Men det kan samtidigt vara svårt att få bolån och komma in på bostadsmarknaden om du inte har fast anställning eller frilansar. På Nordax vill vi ändra på det, alla som jobbar och har en inkomst varje månad ska kunna ta ett lån för att köpa bostad och detta oavsett om du är projekt- eller timanställd, vikarie eller frilansar.

Bolån till dig utan fast anställning: 

LÄS MER OCH ANSÖK OM BOLÅN

De traditionella bankerna använder automatiska processer och det är lätt att få avslag direkt när en ansökan inte uppfyller den traditionella mallen. På Nordax gör vi en helhetsbedömning och lägger mycket tid på att förstå dina individuella ekonomiska förutsättningar.

LÄS MER OCH ANSÖK OM BOLÅN

 

Christoffer Asplund, Bolånespecialist på Nordax Bank

Kopiera länk: