Rekryteraren tipsar: Så gör du succé på videointervjun

Djur och barn som dyker upp och stjäl showen, Mute-knappar som glöms på och pannrynkor i grodperspektiv. Pandemin har verkligen förändrat vardagen för rekryterare och arbetssökande. Så, hur nailar du intervjun nu när känslan vid första handslaget och det finkalibrerade skämtet vid kaffemaskinen är ute ur leken?

Här är Sara Rensfeldts, Talent Acquisition Specialist på Nordax, bästa tips inför, under och efter videointervjun.

Inför:

Plugga på

Om företaget och de frågor du kan tänkas få under intervjun. Utgå från rollen du sökt och vilka kompetenser och egenskaper som efterfrågas. Vad kan du tillföra till teamet? Fundera över konkreta exempel från tidigare anställning (eller från studietiden).

Se intervjun som ett samtal

Tänk på att en arbetsintervju inte är ett förhör. Skriv ner frågor om rollen och företaget som du vill veta, det kommer få dig att uppfattas som mer intresserad. Blir du lätt nervös inför intervjuer? Det kommer kännas bättre om ni båda ställer frågor och låter den andra prata. Dessutom är det inte hela världen om du är nervös, det signalerar bara att du är seriös och vill prestera på topp.

Se till att tekniken fungerar

I dag finns det många olika appar för videomöten. Kolla upp vilken som gäller på intervjun, ladda ner den och se till att ljud och bild fungerar i god tid innan mötet. Sätt dig i ett tyst rum med bra belysning.

Anpassa klädseln

Oavsett om mötet sker på video eller IRL, klä dig efter rollen du sökt. Om det är extra viktigt för dig att klä dig rätt kan du alltid fråga rekryteraren innan. Men visst är det skönt att kunna ha shorts och badtofflor i smyg? ;)

Under:

Passa tiden

Det kanske låter lite old fashion, men oavsett om ni ska ses för ett fysiskt möte eller om det sker över video är det är faktiskt viktigt att vara i tid. Du kommer också känna dig, och upplevas, mer avslappnad om du inte jäktar in i mötet.

Håll svaren korta

Försök att besvara frågorna utan att sväva ut för mycket, det visar på att du kan välja ut det mest relevanta.

Be att få återkomma

Vi rekryterare förväntar oss inte att du ska ha ett snabbt svar på alla våra frågor. Det är helt okej att fundera lite innan du svarar och ibland kan det till och med vara bäst om du ber att få återkomma med ditt svar i slutet av intervjun.

Fråga efter nästa steg

Innan ni loggar ut; Se till att du vet vad nästa steg i rekryteringsprocessen är och när du kan förvänta dig en återkoppling.

Efter:

Se det som en date

Reflektera. Är du fortfarande intresserad av tjänsten? Se det inte som ett misslyckande om du tappat intresset, intervjun är till för att både du och rekryterande ska känna på varandra. Det kan hända att du inser att tjänsten kanske inte riktigt är något för dig. It’s not me, it’s you.

Checka in

Lovade du att återkomma kring en fråga eller har du kommit på något mer du skulle vilja ha svar på? Hör av dig! Inte fått återkoppling inom angiven tid? Hör av dig för att visa att du fortfarande är intresserad!

Lycka till!

 

Vi rekryterar! Här kan du läsa om lediga tjänster hos Nordax: career.nordax.com

Taggar: Om oss Karriär
Kopiera länk: