Ny chans till att köpa bostad

Med icke-traditionell anställningsform är det svårt att få ett bolån beviljat. Men alla frilansare, entreprenörer, projektanställda och visstidsanställda med god ekonomi behöver inte misströsta. Vi på Nordax Bank har nyligen lanserat ett bolån som kan passa er.

Entreprenör som yrkesval klättrar stadigt i olika jobb-barometrar – och det är knappast någon slump. Sedan generation Y och Z har gjort entré i arbetslivet är jakten på guldklockor mest av allt en lång och trogen tjänst-kvarleva från förr. Skaran som gör tummen upp åt gigekonomin och tummen ned åt fasta anställningar växer i en tid när arbetsmarknaden är i förändring och kortare uppdrag blir allt hetare.

Men myntet har en baksida. Saknar du fast anställning kan det vara svårare att få bolån när du vill ge dig ut på bostadsmarknaden. Det gäller för övrigt också återvändande svenskar som kanske bott utomlands en tid och sedan dess inte kan uppvisa ett relevant ”track record” i bankernas kreditkontroller.

Vi på Nordax upplever att det finns en stor och ökande målgrupp privatpersoner som varken har skuldsaldo eller betalningsanmärkningar, men som inte anses kreditvärdiga av storbankerna eftersom de saknar kredithistorik eller för att de inte har en standardinkomst utan istället ”giggar” sig fram. Har din vanliga bank vänt dig ryggen skulle vi gärna ompröva storbankens bedömning. Gör en kostnadsfri bolånekalkyl på vår hemsida eller ring en av våra bolånespecialister så kan vi diskutera hur vi tillsammans går vidare.

Taggar: Boendeekonomi
Kopiera länk: