Nordax samarbete med Cool Company

Nordax erbjuder bolån för vanligt folk - alltså alla som trots en bra inkomst och stabil ekonomi inte får bolån hos gammelbankerna. Många av dessa är egenföretagare som faktiskt vågat ta steget till att starta en egen verksamhet trots riskerna. Vi skrev om detta i inlägget Frigör en entreprenör i november förra året, men vi pratar fortfarande dagligen med människor som nästan gett upp hoppet om att få ett bolån trots stabil ekonomi. För att de valt en annan väg och blivit egenföretagare. 

De flesta som valt att starta eget följer fortfarande den traditionella lösningen vid uppstart genom att registrera enskild näringsverksamhet och skaffa F-skatt, men det finns ett enklare sätt för den som vill prova på livet som egenföretagare utan att behöva sätta sig in i momssatser och bokföringsmetoder. Företaget Cool Company är ett av flera så kallade "egenanställningsföretag" som förenklar och effektiviserar administrationen för konsulter och frilansare så att man kan fakturera utan eget företag. På detta sätt kan man marknadsföra sig och ta uppdrag som en vanlig privat firma men ändå få lön på samma sätt som om man vore anställd. Mer om hur detta fungerar på Cool Company hittar du på deras webbsida: coolcompany.com/se

På Nordax ser vi tydligt hur sådana här tjänster går i linje med utvecklingen och behoven på arbetsmarknaden, därför valde vi att samarbeta med Cool Company genom att erbjuda deras kunder (dvs egenanställda) en möjlighet att få bolån trots att de saknar en traditionell anställning. Eftersom vi tittar på en persons hela ekonomiska sitution istället för bara historik när vi gör våra bedömningar ville vi tydligt visa att vi välkomnar Cool Companys kunder också. 

Vi på Nordax tycker att du som arbetar och tjänar pengar utan att vara fast anställd ska kunna skaffa dig ett eget hem. Vi stirrar oss inte blinda på din ekonomiska historik. Istället tittar vi framåt och försöker anpassa lånet efter din situation och dina behov.

Läs mer om våra erbjudanden till Cool Companys kunder

Läs mer om vårt bolån

 

Taggar: Om oss
Kopiera länk: