Det går att låna till din renovering

Går du i renoveringstankar är det ofta förenat med lånefunderingar. Många gånger kostar det en del att renovera huset, bygga om i sommarstugan eller rädda förrådet på gården som är redo att ge upp. Och har du gått igenom alternativen att använda dina besparingar eller låna pengar av någon närstående och bestämt att det inte är aktuellt finns vi här för att hjälpa dig.

Renoveringslån med eller utan säkerhet

Det går att ta ett renoveringslån utan säkerhet (fungerar som ett privatlån) eller renoveringslån med säkerhet (utökning av bolånet). Med renoveringslånet utan säkerhet är räntan högre och avbetalningstiden kortare. Å andra sidan har du full frihet att betala tillbaka hela lånet precis när du vill. Med renoveringslånet med säkerhet bygger du på ditt bolån och får det lånets lägre ränta och längre avbetalningstid. Viktigt för dig att se över är bara så du inte redan lånat 85 procent av bostadens värde eftersom gränsen för utökning av lån går där.

Några tips till innan du går vidare med renoveringslån

  • Fundera igenom vad renoveringen kommer kosta. Ta in offerter från hantverkare eller gör en egen ärlig uppskattning.
  • Jämför långivare och räntor. Det finns en uppsjö av långivare. Vi satsar på att ge dig lån du har råd med.
  • När du ansökt om lånet, överväg kostnaderna en extra gång. Du vill inte dra igång ett projekt som kostar dig mer än det smakar.
  • Kör igång och renovera när lånet är utbetalt. Betala fakturorna i tid så det inte blir onödiga extrakostnader.

Lycka till!

Kopiera länk: